24

Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Ben je al bekend met alle voordelen van een waterbed? Het type bed bestaat uit een frame met daarin één of meerdere kunststof zakken die gevuld zijn met water. Dit watermatras is erg comfortabel en draagt bij aan een betere nachtrust. Als jij nog op zoek bent naar een nieuw bed, is het de moeite waard om meer informatie te verzamelen over waterbedden. Lees om te beginnen het onderstaande artikel met voordelen eens door. Zo kom je er snel achter of een waterbed aansluit bij jouw wensen.

Voordeel 1: Goede ondersteuning van het lichaam

Een waterbed neemt de vorm van jouw lichaam aan, waardoor het gelijkmatig en goed wordt ondersteund. Dit kan lichamelijke klachten zoals rugpijn en spierpijn voorkomen.

Voordeel 2: Geen sprake van drukpunten

Omdat het lichaamsgewicht altijd goed wordt verdeeld, ontstaan er geen drukpunten. Op een watermatras kun je ontspannen liggen in iedere gewenste houding.

Voordeel 3: Stabilisatiegraad naar wens

Voordeel 3 Stabilisatiegraad naar wens

Ieder lichaam is anders en iedereen heeft andere voorkeuren op het gebied van comfort. Daarom is het zo fijn dat je bij een waterbed de keuze hebt uit verschillende stabilisaties. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe minder het water zal bewegen. Die klotsende watermatrassen van vroeger zijn verleden tijd! Pas de stabilisatiegraad aan op jouw lichaamsgewicht en laat je daarbij (online) adviseren door een professional. Het is ook handig om een bezoekje te brengen aan een showroom en daar verschillende watermatrassen uit te proberen.

Voordeel 4: Verkrijgbaar in verschillende maten

Waterbedden zijn verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste maat. Van een standaard waterbed 180×200 tot een extra groot waterbed van 200×220.

Voordeel 5: Hygiënisch bed

Een waterbed is een hele hygiënische keuze. Door de gesloten opbouw is het eenvoudig schoon te maken en kan vuil niet in het matras trekken. Dit is bijvoorbeeld erg fijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. Om ook de binnenkant van het watermatras schoon te houden, is het belangrijk om iedere 6 maanden speciale waterbedconditioner toe te voegen.

Voordeel 6: Lange levensduur

Een gewoon matras kan na een aantal jaar al gaan doorzakken, maar bij een waterbedmatras hoef je je hier natuurlijk geen zorgen over te maken. Met het juiste onderhoud heeft een waterbed een hele lange levensduur van gemiddeld 15 jaar.

Voordeel 7: Temperatuur zelf instellen

Vrijwel ieder waterbed heeft tegenwoordig een verwarmingselement. Als je bij een tweepersoonsbed kiest voor twee losse watermatrassen, kun je de temperatuur apart van elkaar instellen.

Voordeel 8: Aantrekkelijke prijs

Waterbedden hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Mensen zijn vaak verbaasd door het relatief lage prijskaartje. Zo is het goedkoopste waterbed van Megadeal Waterbedden al verkrijgbaar voor €540.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply