40

Maak je tuinhuis herfstproof: 5 tips

In een tuinhuis ben je toch dichter bij de natuur dan binnen in de woonkamer. Het is daarom heel fijn om hier zo veel mogelijk tijd door te brengen. Ook in de herfst! Met de volgende tips kun je ook in het najaar nog genieten van je tuinhuisje of blokhut.

  1. Maak je tuinhuis schoon

Het begin van het najaar is de perfecte tijd om je tuinhuis eens goed schoon te maken. Natte of vieze stukken kunnen namelijk gaan schimmelen of rotten. Maak je houten tuinhuis schoon met water, groene zeep en een borstel. Je kunt het hout daarna eventueel opnieuw lakken of verven voor een strak resultaat. Zo kun je weer fris de herfst in!

  1. Zorg voor goede isolatie

Zit je graag in het tuinhuis om bijvoorbeeld aan je hobby te werken of gewoon om even te ontspannen? Dan is goede isolatie ook belangrijk. Het is natuurlijk niet fijn om te rillen van de kou! Zorg ervoor dat jouw tuinhuis goed geïsoleerd is voordat de herfst begint. Denk hierbij niet alleen aan de wanden, maar ook aan de vloer en het dak. Hier kan ook veel warmte ontsnappen en kou binnenkomen.

  1. Koop een heater

Misschien heb je wel een tuinhuis of blokhut met een overkapping ernaast. Dan kun je hier ook in de herfst nog gebruik van maken! Koop een goede heater die je op kunt hangen of neer kunt zetten. Een vuurkorf is ook lekker warm en heel gezellig, maar de rook is een stuk minder fijn.

  1. Leg warme dekens klaar

Zodra het echt koud begint te worden, kun je ook extra dekens klaarleggen in je tuinhuis. Deze kun je dan makkelijk pakken als je onder de overkapping zit met vrienden. Natuurlijk kun je een wollen plaid ook lekker om je heen slaan als je in je eentje binnen gaat zitten.

  1. Hang gezellige verlichting op

Het wordt niet alleen kouder, maar ook steeds donkerder. Een beetje verlichting is daarom niet overbodig. Hang een paar functionele lampen op, maar vergeet ook niet om sfeerverlichting te kopen. Dit maakt de overkapping of het tuinhuisje zelf nog veel gezelliger! Tip: koop energiezuinige lampen die goed tegen vocht kunnen. Anders is de kans groot dat ze al snel kapot gaan.

Heb je zelf nog geen tuinhuis? Kijk dan eens naar de blokhutten van Blokhutwereld. Hier verkopen ze ook allerlei houten tuinhuizen met overkapping, chalets met veranda en zelfs speciale tuinkantoren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply