18

Een paar DIY tips om een woning op te knappen

Heb je ook last van lentekriebels? Voor veel mensen is dit de tijd om het roer helemaal om te gooien. Het huis moet zomerklaar gemaakt worden. Misschien is een grote schoonmaak nodig of heb je juist zin om het hele interieur te veranderen. Het opknappen van een woning is een leuke klus en hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een paar aanpassingen is het al mogelijk om een geheel andere uitstraling te creëren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jouw persoonlijke touch ook in en om het huis naar voren komt. Een do it yourself project hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelfs als je onhandig bent kun je vaak met behulp van wat tips een leuk project opzetten. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je voor weinig geld wat leuke veranderingen kunt aanbrengen in en rondom een huis.

Plexiglas

Als je zelf aan de slag wilt gaan met een klein budget dan kun je het beste kiezen voor goedkopere materialen die lang meegaan. Zo kun je bijvoorbeeld hele leuke en praktische dingen maken met plexiglas. Je kunt een tekst of afbeelding laten afdrukken op plexiglas en dit vervolgens als schilderij in de woonkamer hangen. Dit kun je ook in een kleiner formaat doen en er meerdere van ophangen. Je kunt deze kunststof ook praktisch inzetten. Zo zien we vaak dat het gebruikt wordt in de keuken om spetters van het eten op de muren te voorkomen. Neem een doorzichtige plexiglas plaats en plaats deze op de muur in de buurt van het fornuis. De vetspetters kun je nu eenvoudig wegpoetsen van het plexiglas. Zo dat viezigheid zich op gaat hopen. Daarnaast is het ook een goedkope manier om een luxe uitstraling aan een keuken te geven en het is nog praktisch ook!

Plexiglas

Trespa platen

Trespa platen gaan lang mee en zijn multifunctioneel. Zo kun je voor jezelf een leuk kastje maken van trespa platen of een brievenbus. Een andere optie is om met verschillende kleuren trespa platen aan de slag te gaan en een mozaïek patroon te creëren in de woonkamer of slaapkamer. Dit geeft een speels resultaat en ziet er stijlvol uit. Trespa platen worden ook veel buiten gebruikt, dit komt omdat het materiaal erg weerbestendig is. Het is een goede en relatief goedkoop materiaal om een gevel mee te bedekken. De platen zijn verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply