39

Handige tips voor een mooie herfsttuin

De zomer is voorbij, dus de achtertuin heeft zijn beste tijd gehad? Zeker niet! Een tuin kan er ook prachtig uitzien in de herfst. Met deze handige tips kun je blijven genieten van een sfeervolle herfsttuin:

Plant struiken en bomen

Struiken en bomen kunnen veel kleur geven aan je tuin. Kies voor een leuke plant met bessen. Dit ziet er heel gezellig uit! De skimmia struik blijft ook in de winter groen van kleur, maar krijgt wel felrode bessen. Deze ken je misschien wel van de kerststukken op tafel. Daarnaast is het mooi om verschillende bomen te plaatsen met gekleurde bladeren. Een Japanse esdoorn bijvoorbeeld. De kleuren zijn bijna magisch, zo mooi!

Geef kleur aan de tuin met planten

Natuurlijk kun je ook met planten meer kleur in de tuin brengen. Zet een paar herfstasters in de tuin voor een paarse of roze tint. Ook anemonen en geraniums zijn vaste planten die bloeien in de herfst. Handig om te weten!

Vul kale plekken op met bloembollen

Wist je dat je in het najaar prima nieuwe planten of bloembollen kunt plaatsen? Vaak is de grond nog warm genoeg. Vul dus de kale plekken in de tuin op met herfstbloeiende planten. Als je in de lente wilt genieten van mooie tulpen, dan kun je die nu al in de grond stoppen! Ook bepaalde kruiden kun je alvast planten. Check wel even of ze wintervast zijn. Bieslook of munt kan het bijvoorbeeld wel overleven.

Haal regelmatig bladeren weg

Als je een grasveld in je tuin hebt, moet je regelmatig alle gevallen bladeren opruimen. Er kan namelijk een dikke laag ontstaan waardoor het gras geen licht meer krijgt. Hierdoor krijg je kale en lelijke plekken. Bladeren kunnen ook vast gaan plakken aan stenen van het terras. Dit kan heel glad worden! Ook hierbij is het dus verstandig om het blad weg te halen. Tussen de struiken en planten kun je het gerust laten liggen. Het geeft namelijk extra bescherming tegen de kou. De laag moet alleen niet te dik worden. De bodem heeft wel een beetje lucht nodig.

Denk ook aan de vogels en insecten

In de herfst zijn er nog veel bijen en vlinders in de tuin. Laat deze insecten dan ook zo lang mogelijk genieten van alle planten. Knip alles niet meteen kort en maak de tuin niet helemaal kaal. Ook zullen er vogels langskomen, op zoek naar voedsel en een schuilplek. Hang een vogelhuisje aan de schutting en koop een paar vetbollen.

 

Wil je je alvast voorbereiden? Lees dan ook: 6 tips voor een mooie wintertuin.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply