25

Hoe pak je een badkamer verbouwing aan?

De badkamer verbouwen is geen makkelijke klus. Het is een belangrijke kamer in het huis die dagelijks wordt gebruikt door het hele huishouden. Dit betekent dat het belangrijk is dat een badkamer verbouwing op de juiste manier gedaan wordt. Maar hoe pak je zo een badkamer verbouwing eigenlijk aan? Lees enkele tips hieronder.

Plan en schets maken

Voordat je overgaat naar het uitkiezen van je nieuwe sanitair is het belangrijk dat je eerst een plan en daarbij een schets maakt. Je hebt van tevoren natuurlijk al een beeld van hoe je nieuwe badkamer eruit moet zien. Je droomontwerp kan je dan in de schets verwerken. In deze fase bedenk je onder andere alvast of je wel of geen bad in je badkamer wil. Hiernaast kan je hier alvast bedenken welk kleurenpallet je badkamer gaat hebben.

Er bestaat een grote kans dat je de verbouwing van je badkamer moet uitbesteden aan bijvoorbeeld een loodgieter Tilburg. Een loodgieter moet bijvoorbeeld kijken of het nieuwe ontwerp wel te realiseren is in verband met de leidingen in je badkamer. Het is belangrijk dat de leidingen niet gesloopt worden tijdens het proces.

Badkamer slopen

Als je een nieuwe badkamer wil plaatsen, dan moet je de oude badkamer er natuurlijk uitslopen. Ook voor deze stap kan een loodgieter Den Haag je helpen. Dit heeft wederom te maken met de leidingen. Deze moeten tijdens het slopen niet gesloopt worden. Een loodgieter kan ervoor zorgen dat jouw leidingen worden verlegd. Schakel hier daarom vooral een loodgieter voor in. Hij heeft er verstand van.

Een ander belangrijk punt is de elektriciteit. De badkamer is een vochtige plek. Daarom is het belangrijk dat de elektriciteit goed wordt geplaatst door een elektricien bijvoorbeeld. Doe dit vooral niet zelf, tenzij je een elektricien bent. Het werken met elektriciteit kan namelijk heel gevaarlijk zijn en je wil geen schade oplopen.

Alles plaatsen

Alles plaatsen

Nadat de oude badkamer gesloopt is, kan je aan de slag gaan met het plaatsen van je nieuwe badkamer. Als je ervaring hebt, kan je dit allemaal zelf proberen te doen. Als je zeker wil weten dat het er mooi uitziet, is het misschien verstandiger om een professional in te schakelen. Zorg als eerste voor een mooie vloer waarop je het sanitair kan plaatsen.

De volgende stap is het plaatsen van tegels op de muren. Dit moet recht geplaatst worden, anders ziet het er natuurlijk niet zo mooi uit. Als de muren en vloer helemaal klaar zijn, kan je aan de slag met het plafond. Is dit allemaal klaar? Dan kan je nieuwe sanitair erin. Zorg ervoor dat je de afvoer goed aansluit op je wc bijvoorbeeld. Je wil natuurlijk voorkomen dat het water niet goed wegspoelt. Dan is je verbouwing bijna klaar. Het enige wat je nog moet doen, is het aansluiten van de elektriciteit en je lampen. En zo is je verbouwing van je badkamer afgerond!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply