41

Inspiratie: 6 mooie vijvers voor in de achtertuin

Je kunt een tuin aankleden met planten, een groot terras en luxe tuinmeubels. Maar heb je ook al eens nagedacht over mooie vijvers in de achtertuin? Hiermee creëer je nog meer sfeer en een hele natuurlijke look. Dit is niet alleen prachtig om te zien, maar ook heel fijn voor de dieren bij jou in de buurt. Kleine insecten, vogels en kikkers zijn namelijk gek op water! In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën en voorbeelden van vijvers in de achtertuin voor je op een rij.

Vijvers in de achtertuin inspiratie:

1. Leisteen vijver met waterval

Leisteen is een mooi materiaal om een vijver mee te decoreren. Je kunt de platte stenen op elkaar stapelen voor een speels effect. Maak meerdere kleine vijvers op verschillende hoogtes, zodat je er ook een natuurlijke waterval in kunt verwerken. Dit doe je door een soort trappetje te bouwen tussen de verschillende hoogtes. Op het bovenstaande voorbeeld zie je hoe dat eruit kan zien. Maak het totaalplaatje af met kleurrijke planten en bloemen.

2. Achtertuin vijver met rotsen en keien

Voor een stoerder effect gebruik je grote rotsen en keien. Deze grove stenen geven de vijver een hele robuuste uitstraling. Dit kun je ook weer combineren met een kleine waterval of juist met een fontein voor meer spektakel. Koop hier een goede fonteinpomp voor die geschikt is jouw vijver.

3. Tuin met strakke zeshoekige vijver

Handige klussers kunnen natuurlijk ook een kleine vijver zelf maken. Dan kun je helemaal los gaan met het ontwerp. Een strakke zeshoekige vijver is een hele toffe optie. Het is erg origineel en het past mooi bij een moderne tuin. Tip: Ga online op zoek naar vijver ontwerp voorbeelden met een stappenplan om het jezelf iets eenvoudiger te maken.

4. Ronde achtertuin vijvers

Laat een ronde vijver doorlopen in een cirkelvormig terras met klinkers. Dit geeft de tuin een heel dynamisch effect. Laat de ronde vormen ook terugkomen in de planten, accessoires en tuinmeubelen voor meer eenheid.

5. Moderne vlonder vijver

Vlonders zie je steeds vaker terug in de achtertuin. Het is een mix van een landelijke sfeer en een stoere, maar moderne look. Bij dit soort vijvers is het wel belangrijk dat de afwerking perfect is. Hier kun je dus het beste een professional voor inschakelen.

6. Natuurlijke vijver met bruggetje

Laat een natuurlijke vijver aanleggen voor een rustgevend natuurgebied in je eigen achtertuin. Laat de romantische brug leiden naar een knusse zitplaats die is omringt met bomen en planten. Dit is een heerlijke plek om je in de lente en zomer terug te trekken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply