18

Haal alles in huis bij incontinentie

Heb je al even last van urineverlies (incontinentie)? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen die je hierbij helpen om de dag mee door te komen. Het is erg vervelend als je niet op je gemak ergens buiten de deur kunt afspreken. Weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt zodra je last hebt van urineverlies. 

Wat is incontinentie?

Urineverlies, ook wel incontinentie genoemd, is een aandoening waarbij je je urine en/of ontlasting niet kunt ophouden. Je kunt de sluitspieren van je darmen of blaas niet meer (volledig) controleren of beheersen.

Het heeft niet gelijk iets te maken met ouderdom. Het kan ook ontstaan doordat bepaalde lichaamsfuncties niet goed meer gaan functioneren.  Het kan ook het gevolg zijn van een aandoening of na een bepaalde operatie. Je kunt met je huisarts bespreken wat de oorzaak is van jouw incontinentie. Incontinentie is een vaak voorkomende aandoening: zo’n 1,6 miljoen Nederlanders heeft ermee te maken. 

Verschillende soorten

Verschillende soorten

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om je hierbij te helpen en ondersteunen. Dit komt omdat er ook verschillende soorten incontinentie zijn. Per incontinentie is het juiste hulpmiddel ontwikkelt. Zo is er stressincontinentie, aandrangincontinentie, overloopincontinentie, reflexincontinentie en nog wat vormen. Tena incontinentiemateriaal helpt je hierbij. Bij het gebruik van deze producten zul je je meer op je gemak voelen. Het is logisch dat incontinentie je wat onzeker maakt. 

Incontinentiemateriaal

Om de verschillende varianten van incontinentie te ondersteunen, zijn er ook verschillende soorten incontinentiematerialen. Zo zijn er losse absorberende materialen die door andere producten op hun plaats worden gehouden. Ook heb je opvangend incontinentiemateriaal voor het opvangen van de urine. Afvoerend incontinentiemateriaal is er in de vorm van katheters en afsluitend incontinentiemateriaal houdt de urine juist vast in het lichaam. 

Mocht je klachten ervaren wat te maken heeft met urineverlies, dan is het wijs om de juiste producten in huis te halen. Urineverlies, ook wel incontinentie genoemd, betekent dat je je urine of ontlasting niet kunt ophouden. Er zijn verschillende soorten incontinentie waar je last van kunt hebben. Daarom is er ook speciaal materiaal voor ontwikkelt waardoor je weer met meer zekerheid je huis uit kunt. Denk dan aan absorberend materiaal voor in je ondergoed of opvangende producten. Door het gebruik van deze producten voel je je weer beter in je vel en kom je hoogstwaarschijnlijk weer graag onder de mensen. Zorg ervoor dat je dus het juiste materiaal in huis haalt, zoals de producten van Tena lady.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply