15

Beveilig je belangrijke spullen voor de donkere maanden

Toen ik vanmorgen opstond voor mijn werk was het gelukkig weer licht, na een aantal weken dagelijks in het donker op te zijn gestaan. Een vervelend gevoel want je biologische klok vertelt je dat je gewoon nog hoort te slapen. Hiervoor hebben we wel onze langere avondlicht terug moeten geven en is het ’s avonds eerder donker. Net nadat de klok twee weken geleden teruggedraaid was, leek het alsof de avond langer duurde. Doordat het ineens een uur eerder donker was dan de dag ervoor was het voor mijn gevoel al later dan het daadwerkelijk was. Een korte durende winst want over een aantal weken is het in de ochtend weer net zo donker als voor dat de klok verzet werd, en is het in de middag nog vroeger donker dan het nu al donker wordt.

In welke periode zijn inbrekers actief?

Ik heb altijd gedacht dat de zomermaanden de maanden zijn waarin inbrekers hun slag slaan. Dit omdat iedereen op vakantie is en ze niet snel gezien zullen worden. Dit schijnt niet zo te zijn want in de zomer is het lang licht en vallen vreemde mensen bij een huis eerder op. De donkere dagen zijn daardoor uitermate geschikt voor inbrekers om hun buit te maken.

In welke periode zijn inbrekers actief

Kluizen: in het zicht of verborgen?

Om jouw spullen met een gerust hart achter te laten in jouw huis is het verstandig een kluis aan te schaffen. Wat voor kluis jij het liefst hebt is helemaal aan jou. Er zijn verborgen kluizen zoals boekkluizen die je in de boekenkast kan zetten en niemand ziet dat het eigenlijk geen boek maar een kluis is. Of heb je een grotere kluis nodig waarbij je ook zou kunnen kiezen om deze op een verborgen plek te zetten, zoals in een kast of andere gesloten omgeving.

Verschillende soorten kluizen

Er zijn sleutelkluizen speciaal voor sleutels, laptopkluizen voor laptops (maar ook andere documenten), geldkluizen en noem maar op. Je kunt kluizen openen met een sleutel, met een code of zelfs met je vingerafdruk, wat jij maar het liefst hebt. Dan heb je nog brandwerende kluizen, je hoopt het natuurlijk niet maar mocht er brand uitbreken… Als laatste zijn er gecertificeerde kluizen, deze zijn voornamelijk verzekeringstechnisch interessant.

Veiliger gevoel

Welke kluis je ook kiest, het geeft je simpelweg een veiliger gevoel om te weten dat je meest waardevolle spullen veilig zijn in jouw eigen huis. Zeker als het spullen omvat die emotionele waarde hebben want het idee om jouw overgroot oma’s oorbellen of zeldzame foto’s van opa in de oorlog te verliezen is natuurlijk hartverscheurend.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply