21

Winkel voor kinderen inrichten: tips en tricks

Er bestaan natuurlijk allerlei soorten winkels, voor uiteenlopende doelgroepen. Heb je een winkel met producten voor kinderen? Van kleding tot boeken, van speelgoed tot sportspullen: je kunt natuurlijk van alles te koop zetten. Let daarbij ook op de juiste inrichting van je zaak, om het shopavontuur voor kinderen en hun ouders nog beter te maken. We delen onze tips en tricks!

Overzichtelijke indeling

Het is slim om je winkel voor kinderspullen overzichtelijk in te richten. Zeker als je bijvoorbeeld producten verkoopt van een verschillende categorie: zo is in één oogopslag duidelijk waar iets kan worden gevonden. Richt daarom per productsoort een afzonderlijke hoek in. Een voor speelgoed, een voor kinderkleding – om maar een voorbeeld te geven. Je kunt dit nog extra duidelijk maken met verschillende winkelstellingen, om het onderscheid helemaal helder te maken. Daarmee zorg je ook meteen voor meer karakter in je zaak! Van houten rekken tot juist metalen rekken, er is veel om uit te kiezen. En zorg natuurlijk ook dat kinderen er goed bij kunnen komen, door de stellingen niet te hoog in te richten of door er een trappetje bij te plaatsen.

Kleurrijke winkelinrichting

In een kinderwinkel mag je best wat kleur naar voren laten komen. Dat zorgt immers voor een heleboel gezelligheid! Pak daarom uit met unieke kleurencombinaties. Blauw, roze, groen, geel, oranje of rood – het kan eigenlijk allemaal. Je kunt ook een bepaald kleurenthema samenstellen, met tinten die je steeds weer terug laat komen in de winkel. Maak er in ieder geval een feest van, zowel wat betreft de producten als de aankleding. Daar maak je kinderen immers helemaal blij mee!

Hoek om te kunnen spelen

Hoek om te kunnen spelen

Hoewel het winkelen centraal staat, kun je er ook aan denken om een speelhoek in te richten voor de kids. Zorg hier voor wat knutselspullen, blokken, autootjes en spelletjes, of hang een kleine televisie aan de wand. Een muziekje is ook een toffe toevoeging. Als er bijvoorbeeld een gezin met meerdere kinderen langskomt om kinderkleding te shoppen, kan het ene kind zo in het pashokje staan en kan het andere kind even lekker spelen. Zo voorkom je verveling in de winkel – daar heeft iedereen profijt van.

Leuk verpakkingsmateriaal

Besteed ten slotte aandacht aan het verpakkingsmateriaal, waarin je de producten meegeeft aan de klanten! Zo is een tasje met een kleurrijk ontwerp erop mooier dan een saai wit tasje. Je kunt er verder voor kiezen om het product in een mooi stuk folie te wikkelen, met een opvallende graphic erop. En stop ook zeker goodies bij het pakket: denk aan leuke stickers voor kinderen. Wat een feestelijke ervaring voor jong én oud, zo’n shopsessie in jouw winkel!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply