41

Leuk speelgoed voor je huisdieren

Het is alweer bijna vier oktober en dierendag staat voor de deur. Maar of het nu dierendag is of niet: jouw huisdieren verdienen regelmatig een speeltje. Speelgoed voor huisdieren is niet alleen leuk, maar ook praktisch en zelfs noodzakelijk. Zonder speeltjes kunnen dieren zich namelijk gaan vervelen. Vaak resulteert dat in kapot geknaagde of gekrabde meubels en wangedrag van het huisdier. Zoek jij leuk speelgoed voor je huisdieren? Wij vonden 4 leuke soorten speeltjes om ze mee bezig te houden!

speelgoed huisdieren

Trainingsspeelgoed voor honden

Het ideale hondenspeelgoed is niet alleen leuk, maar ook uitdagend. Trainingsspeelgoed is dan ideaal. Je hond kan hier lekker mee spelen, maar ook allerlei oefeningen doen. Het speelgoed stimuleert je hond om na te denken over hoe iets werkt. De uitdaging zorgt ervoor dat hij minder last heeft van frustratie. Bovendien kun je je hond natuurlijk goed trainen met behulp van dit speelgoed, zodat hij beter gaat luisteren en meer commando’s leert kennen.

Piepspeelgoed

Veel honden en sommige katten zijn gek op piepspeelgoed. Het is speelgoed dat piept zodra erin geknepen wordt. Heb je kleine kinderen, dan is dit speelgoed niet ideaal. Kinderen houden namelijk ook van dit soort speelgoed. De kans is dus groot dat zij er ook mee willen spelen. Piepspeelgoed kan ook worden gebruikt om de hond te trainen of goede gewoonten aan te leren. Sommige katten zijn er ook gek op, hoewel het speelgoed wel ontworpen is voor honden.

Snackspeeltjes

Voor vrijwel alle huisdieren zijn speeltjes met snoepjes erin een aanrader! Konijnen, honden, katten, knaagdieren en vogels vinden dit geweldig. Het geeft de dieren ook een uitdaging, want ze moeten de snoepjes uit het speeltje zien te krijgen. Zo kunnen ze uren zoet zijn en vermaken ze zich prima. Je moet bij konijnen en katten wel oppassen dat er niet teveel zout in de snoepjes zit. Koop bij voorkeur natuurlijke en/of biologische snoepjes. Bij konijnen kun je ook kiezen voor kleine stukjes wortel, maïs of andere groenten.

Stukken touw

Een poes wordt vooral blij van een dun stuk touw of draad om lekker mee te spelen. Of een fluffy touw met een nepmuis eraan bijvoorbeeld. Een hond heeft liever een dik, sterk touw om aan te trekken en mee te worstelen. Ook konijnen zijn gek op touw: ze knagen eraan en nemen het soms overal mee naartoe. Gebruik altijd alleen touw van natuurlijke materialen, zoals hennep of katoen. Bij voorkeur gebruik je geen kunststoffen, vooral niet met honden en konijnen. In tegenstelling tot katten beschadigen zij het touw, waarbij ze delen binnenkrijgen. Zelfs voor kippen kan touw leuk en interessant speelgoed vormen.

Er zijn ontzettend veel leuke speeltjes voor je huisdieren. Zo doe je konijnen en knaagdieren ook een groot plezier met een simpel stuk karton en kan een hond dolgelukkig worden van een flinke tak. Welk huisdier je ook hebt: speelgoed is belangrijk als afleiding en om het dier te trainen. Wil je absoluut geen geld uitgeven, dan kun je ook in de natuurlijk leuke dingen vinden om mee te spelen zoals takken e.d. Hoewel speciaal ontworpen speelgoed de dieren waarschijnlijk wel wat langer en intensiever bezig zal houden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply