Ledstrips gebruiken in de slaapkamer

Ledstrips kun je op veel verschillende manieren toepassen in je interieur. Je kunt het gebruiken als sfeermaker in de woonkamer, als moderne touch in de keuken en zelfs als bijzondere verlichting in de badkamer! Vandaag gaan we het juist hebben over het gebruiken van een ledstrip in de slaapkamer. Welk voorbeeld spreekt jou het meeste aan?

Ledstrip in het plafond

Geef je slaapkamer een chique uitstraling door middel van ledstrips in het plafond. Het is het makkelijkste om de strip naar de zijkant te laten schijnen, in plaats van naar boven. Hierdoor kun je de ledstrip gewoon met de hoek mee plakken. Kies voor een ledstrip met afstandsbediening of smartphone bediening voor het gemak. Dit zorgt meteen voor een luxe gevoel in de slaapkamer!

Ledverlichting achter het bed

Wil je de muur achter het bed laten opvallen? Maak dan een soort nisje waar het bed precies tussen past. Bevestig een RGB led aan de bovenkant en eventueel aan de randen van de nis. Een ledstrip met RGB bestaat uit de kleuren rood, groen en blauw. Toch kunnen er ook ander kleuren ontstaan door de leds onderling minder krachtig of juist krachtiger te laten schijnen. Alles heeft een totaal andere uitstraling. Blauw zorgt bijvoorbeeld voor een frisse look, terwijl oranje een warme sfeer in de kamer brengt. Kijk vooral wat het beste aansluit bij de stijl van je interieur en het kleurgebruik in de slaapkamer.

Ledstrip langs de muur

Een ledstrip langs de muur is ook een hele toffe optie voor een stoere tienerkamer. Het blauwe licht heeft een heel gaaf effect! Je kunt met dit soort verlichting een saaie zolderkamer eenvoudig pimpen. Het is namelijk helemaal niet lastig om ledstrips te bevestigen. Je kunt het zelfs plakken onder de traptreden. Zo betrek je een trap mooi bij de rest van de kamer én kun je alle treden veel beter zien in het donker. Het is dus ook nog eens goed voor de veiligheid.

Ledsnoer op de grond

Soms is het helemaal niet nodig om een snoer netjes weg te werken. Leg er eentje op de grond en de slaapkamer oogt al een stuk gezelliger! Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 😉

Ledstrip in het hoofdbord

Geef je houten hoofdbord een update met een ledstrip in warm wit. Je kunt het bovenop plakken, maar bij sommige modellen ook aan de binnenkant plakken. Check het bovenstaande voorbeeld maar eens. Dit is heel sfeervol als je ‘s avonds in bed ligt!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply