30

Led-verlichting kopen: 5 tips om op te letten

Er zijn tientallen reden waarom led-verlichting kopen iets is wat bij jou op de planning staat. De lampen zijn duurzaam, goedkoop in gebruik, goed voor het milieu en bieden je ook nog eens allerlei mogelijkheden op het gebied van slimme systemen en kleur. Deze handige tips zorgen ervoor dat jij, of je de lampen nu in Nederland, België of Duitsland koopt, precies weet waar je op moet letten!

1. Hoge aanschafprijs betaalt zich af

Je kan misschien even schrikken van de prijs wanneer je net op het punt staat om nieuwe LED lampen te kopen. Maar deze ietwat hogere aanschafprijs betaalt zich op de lange termijn zeker af. Zo hebben de lampen een levensduur van gemiddeld zo’n 30 jaar! Dit betekent dus dat deze eenmalige betaling zich over de dertig komende jaren zeker wel afbetaald.

2. Mogelijkheden voor slimme systemen

Het kopen van LED lampen betekent indirect ook dat je deze kunt gebruiken voor toevoegingen zoals slimme verlichtingssystemen. Overweeg je mogelijk om zo’n systeem aan te schaffen? Dan zijn LED lampen de perfecte keuze. Daarnaast zijn deze lampen ook in allerlei varianten te verkrijgen: en kun je dus ook voor speciale kleuren kiezen.

3. Kleuren of toch maar niet?

Deze kleuren zijn daarentegen geen standaard gegeven. Je hebt de LED lampen met de ‘normale’ kleur, maar ook met kleurtjes als paars, geel en groen. Op deze manier kun je de sfeer in huis helemaal naar eigen hand zetten. Bepaal natuurlijk vooraf wel even of dit iets is wat je wilt. Zo niet, dan kies je voor de ‘gewone’ LED lamp.

4. Betrouwbaarheid leverancier

Hoewel LED lampen een ontzettend goede kwaliteit en lange levensduur hebben, hangt dit natuurlijk wel af van de kwaliteit die de leverancier je biedt. Een LED lamp bij een goedkope aanbieder als de Zeeman of Action zal waarschijnlijk van minder goede kwaliteit zijn (en dus een minder lange levensduur hebben) dan een LED lamp van de bouwmarkt.

5. Reviews andere klanten

Om de betrouwbaarheid van de leverancier en de kwaliteit van een specifiek merk lamp te ontdekken kun je het beste op zoek naar reviews van andere klanten. Lees minimaal 10 tot 20 reviews om een eerlijk beeld te hebben, en houdt deze mogelijkheid achter de hand om uiteindelijk een goede beslissing te maken. Zo is de kans dat je achteraf toch minder tevreden bent ineens een stuk kleiner. Een kleine tien minuutjes leidt zo al snel tot fijne eindresultaten!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply