24

Tips om de tuin sfeervol te verlichten

Om de tuin ook in de avond en tijdens de donkere maanden gezellig te maken, is sfeervolle tuinverlichting noodzakelijk. Vandaag delen we graag een aantal tips voor het aanschaffen van de juiste buitenverlichting en het plaatsen ervan. Veel succes!

Tip 1. Kies voor zacht en warm licht

Voor een sfeervol resultaat is het belangrijk om buitenlampen aan te schaffen met een warme lichtkleur. De afbeelding bovenaan dit artikel is een goed voorbeeld hiervan. Als je felle lampen koopt met juist een blauwe tint, zal de tuin snel kil en ongezellig ogen. Gebruik lampen met een koele tot neutrale kleur daarom enkel als functionele verlichting – bijvoorbeeld boven de deur.

Tip 2. Gebruik buitenlampen met een sensor

Wil je de tuin mooi verlichten, maar tegelijkertijd niet te veel energie verspillen? Kies dan voor een buitenlamp met sensor. Deze zal alleen schijnen als je er voorbij loopt. Het tuinpad wordt precies op het juiste moment belicht zodat je goed kunt zien waar je loopt. Dit is niet alleen handig, maar ook een sfeervol welkom. Verlichting met een sensor is daarnaast erg handig voor boven de deur en om inbrekers mee af te schrikken. Een win-winsituatie dus! Zie hier het ruime assortiment met buitenlampen met sensor van webshop Directlampen.

Tip 3. Zet lampen langs het tuinpad

Lampen langs het tuinpad

Laat het tuinontwerp nog beter tot zijn recht komen door het tuinpad goed te verlichten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Voor een natuurlijk effect plaats je een aantal buitenlampen tussen de planten zoals op de onderstaande afbeelding. Voor een strak en modern resultaat kies je voor grondspots die je in of naast de tegels plaatst. Loopt er een pad langs je huis of de schuur? Dan kun je ook kiezen voor sfeervolle wandlampen.

Tip 4. Wissel af met verschillende lampen

Probeer genoeg variatie aan te brengen op het gebied van buitenverlichting. Wissel af met verschillende formaten, hoogtes en vormen. Voor een samenhangend geheel is het wel mooi om binnen dezelfde stijl te blijven. Kies daarnaast één hoofdkleur waar alle buitenlampen aan voldoen.

Tip 5. Hang een romantisch lichtsnoer op

Met een lichtsnoer creëer je meteen een romantische sfeer in de tuin. Drapeer de lampjes over het terras, bevestig ze onder de overkapping of hang ze op een speelse manier in de boom. Check van tevoren wel even of het lichtsnoer geschikt is om het hele jaar buiten te laten hangen. De lampen of lampionnen zijn namelijk niet altijd waterdicht of bestand tegen vorst.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply