12

Direct warm water wanneer jij erom vraagt

Geiser tegenover boiler

Het gemak dient de mens. Hoewel het niet altijd de beste keuze is de gemakkelijkste weg te kiezen tegenover de moeilijke route, gaat dit wel op als het aankomt op je comfort in de keuken en de badkamer. Af en toe kom je in oudere woningen nog wel eens een ouderwetse warmwatergeiser tegen, bekend van het waakvlammetje waarmee stromende gassen worden ontstoken. Het vlammetje speelt ook een rol in de thermo-elektrische beveiliging van het toestel. Maar in zo’n geiser wordt het water pas opgewarmd als erom gevraagd wordt. Het duurt even voordat er dan ook daadwerkelijk warm water uit de kraan komt. Een boiler zorgt op zijn beurt voor dat extra gemak waar de alinea mee begon: het is een toestel dat water opwarmt, opslaat en warm houdt. Een veel betere keuze in vergelijking met die ouderwetse en soms onveilige geiser.

Installateur boiler

Draai je de warmwaterkraan open, dan heb je met een boiler direct heet water tot je beschikking. Het scheelt je op jaarbasis flink op je waterverbruik, het hoeft immers niet een halve minuut te stromen voordat het water eindelijk warm wordt. Snel geniet je in de keuken en badkamer van royaal warmwatercomfort. Heb je nog geen boiler en zit je nog met zo’n ouderwetse geiser? Of is je huidige ketel al hoog en breed aan vervanging toe? Maak dan vandaag nog een afspraak met een boiler installateur voor advies op maat en een prijsindicatie. Natuurlijk ga je niet over een nacht ijs, maar wil je graag eerst even rustig overleggen wat voor jouw woning de beste optie is.

Twee soorten boilers

Twee soorten boilers

Er zijn twee types boiler:
Als eerste de elektrische (keuken)boiler die water verwarmt door middel van elektriciteit. Wanneer je lokaal geregelde verwarming hebt en je meer of sneller warm water nodig hebt, dan is dit de beste optie. Het grote voordeel van dit type boiler is dat het toestel overal geplaatst kan worden waar een aansluiting voor elektriciteit en water aanwezig is.

Het tweede type is een gasgestookte boiler. Dit is een indirect gestookte boiler die op iedere cv-ketel aangesloten kan worden. Handig als je warmtevraag groot is, zoals wanneer je gaat douchen. Al voorverwarmd water wordt door de gasgestookte boiler naar de gewenste temperatuur gebracht. Je hebt altijd warm water op voorraad. Tap je kleine hoeveelheden water af, dan hoeft de ketel niet aan te slaan en zo bespaar je een hoop energie.

De Vreeden Klima Service

Het laten installeren van een boiler door de erkende installateurs van De Vreeden Klima Service betekent dat de boiler in één keer goed geplaatst wordt en ter plekke ingeregeld. Overal in de regio Utrecht schakel je deze specialisten in wanneer je jouw warmte-aanvoer in je huis probleemloos wilt blijven voortzetten. Investeren in je woning ─ en ook in je woongenot ─ is altijd een goed idee.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply