19

Koppelbare kerstverlichting & energiezuinige kerstlampjes: hoe kies je de beste kerstverlichting voor buiten?

Ben je van plan om dit kerstseizoen ook de buitenkant van je woning te decoreren? Van kerstlampjes in de tuin tot kerstverlichting aan de gevel: we kunnen het je alleen maar aanraden! Je maakt er zo namelijk een spectaculair en feestelijk geheel van. We hoeven ons met kerstverlichting niet te beperken tot de binnenkant van de woning. Je wilt uiteraard wel de beste kerstverlichting voor buiten in huis halen. Waar kun je allemaal op letten om tot de ideale keuze te komen? Lees verder voor handige tips en tricks.

Koppelbare kerstverlichting

Heb je al eens van koppelbare verlichting gehoord? Hiermee kies je voor een systeem waarmee je verschillende lichtsnoeren eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Zo hoef je nooit meer te puzzelen met allerlei verschillende snoeren en stekkers. Je bespaart dus een heleboel tijd en moeite. Zeker als je voor kerstverlichting bij de dakgoot of aan de gevel kiest, is dit een handige uitkomst. Denk aan ijspegelverlichting, met een koppelsysteem! Kies voor koppelbare kerstverlichting van hoge kwaliteit om optimaal van dit stuk eenvoud te genieten. De ijspegel kerstverlichting is op die manier geheel aan elkaar te koppelen, zodat je met gemak een volledige gevel of zelfs meerdere kanten van je woning kunt decoreren met eenzelfde systeem van kerstverlichting. Hierbij heb je slechts één aansluitkabel nodig, waarbij er maar een enkele stekker in het stopcontact hoeft te zitten! De startkabel van 1,5 meter neem je als beginpunt, die je optioneel kunt verlengen met een verlengkabel. Het beginpunt van een lichtsnoer kun je vervolgens steeds koppelen aan een uiteinde van een kabel. Deze koppeling werkt heel eenvoudig, en is in een handomdraai gepiept.

Koppelbare kerstverlichting is er dus te vinden voor onder andere ijspegelverlichting: een beeldige vorm van lampjes buitenshuis. Kies voor ijspegelverlichting met een ‘vaste’ lichtbron die steeds op dezelfde manier licht geeft, of pak zelfs nog meer uit met een ‘twinkle’ effect, waarbij de lampjes flikkeren. En je kunt het slimme koppelsysteem tevens gebruiken voor andere vormen van kerstverlichting. Denk aan koppelverlichting voor kerstkransen, guirlande slingers en andere lichtsnoeren. Zo kun je absoluut een magisch tafereel creëren buiten!

Sterke en kwalitatieve kerstverlichting

Het is uiteraard handig als de kerstverlichting buitenshuis lang meegaat. Je wilt er immers meerdere weken, maanden én jaren gebruik van maken. Om die reden is het verstandig om voor kwalitatieve kerstverlichting voor buiten te kiezen. Deze lampjes kennen een lange levensduur, aangezien ze extra stevig zijn gemaakt. Kwalitatieve kerstlampjes moeten wel tegen een stootje kunnen. Het kan ’s winters immers vriezen, regenen, hagelen en sneeuwen – er zijn pittige weersomstandigheden waar we mee te maken hebben in de decembermaand.

Kerstverlichting van een slechte of matige kwaliteit gaat al gauw stuk als het weer ook maar een beetje een extreme vorm aanneemt. Zo kan het omhulsel van de lampjes snel scheuren, of vallen de lampjes na een kort gebruik al uit. Dat is zonde! Je hebt veel meer aan je kerstverlichting als het van een hoogwaardige kwaliteit is, gemaakt van stevige materialen.

Kerstverlichting met een timer

Hoe je het jezelf nog gemakkelijker kunt maken? Kies voor kerstverlichting met een timer. Dit houdt in dat je een bepaalde tijdsperiode kunt instellen, waarop de lampjes automatisch aan gaan. Is het ingestelde tijdstip weer voorbij? Dan gaan de lampjes ook vanzelf weer uit. Zo hoef je dus niet steeds naar buiten toe te lopen om de lichtjes aan en vervolgens weer uit te zetten. Dit past absoluut bij het inrichten van de woning op een moderne wijze: net als bij smart home voorzieningen, kies je hier ook voor een stukje luxe en gemak.

Energiezuinige kerstlampjes

Energiezuinige kerstlampjes

Heb je met de kerstdagen ook het liefst zo lang en zo vaak mogelijk de lampjes aan staan? Hoewel dit vroeger voor een verhoging in de energierekening zou hebben gezorgd, is dit tegenwoordig gelukkig niet meer zozeer iets om je druk om te maken. Moderne en kwalitatieve kerstlampjes zijn namelijk erg energiezuinig. Kies voor LED verlichting om er zeker van te zijn dat de lampjes maar weinig energie nodig hebben. Dit is tevens een milieuvriendelijke keuze. Zo kun je dus zonder zorgen urenlang die gezellige lampjes aan hebben staan – om op geheel sfeervolle wijze de feestdagen door te komen. Lampjes helpen er zeker bij om je woning kerstproof te maken: daarom is het zo fijn om voor lichtjes te kiezen die je lang kunt laten branden.

Kerstverlichting die je kunt aanpassen

Nog een laatste tip voor wie graag voor veel variatie in de kerstdecoratie kiest: ga voor lampjes die je kunt aanpassen qua kleuren! Waar we eerder met name wit, geel, rood en groen voorbij zagen komen in de wereld van de kerstlampjes, heb je vandaag de dag ook de mogelijkheid om voor kerstverlichting in alle kleuren van de regenboog te kiezen. Dát is nog eens uniek! Het gaat om innovatieve kerstverlichting van bijvoorbeeld Twinkly, waarbij je met een app op je telefoon of tablet de kleur van de lampjes kunt instellen. Zo kun je dus iedere dag weer iets anders instellen, als je daar zin in hebt. Ga steeds voor een andere kleur, of kies zelfs uit een van de vele effecten, die je met een paar klikken op je telefoon direct kunt instellen bij de kerstlampjes. Op die manier raak je echt nooit uitgekeken op de kerstverlichting!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply