Decoratie ideeën voor een hippe kinderkamer

Wat kan het toch heerlijk zijn om een kinderkamer in te richten. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke accessoires en meubels te vinden! En omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, kan dat de keuze soms juist lastig maken. In dit artikel zetten wij 8 hippe decoratie ideeën voor je op een rij. Zo kun je specifieker op zoek gaan naar woonaccessoires, decoratief speelgoed en andere leuke items.

Retro loopwagentje

Bij een loopwagen denk je misschien eerst aan een plastic karretje met schreeuwende en felle kleuren. Gelukkig zijn er ook heel veel stijlvolle varianten verkrijgbaar. Hier kan je kindje mee spelen en oefenen, maar het werkt ook perfect als decoratie in de kamer! Met een retro loopwagen is het geen probleem als de auto midden in de ruimte staat.

Houten frame om het bed

Een houten frame in de vorm van een huisje fleurt een saai kinderbed helemaal op. Het is een stuk overzichtelijker dan een complete hut of een dicht dak boven het bedje. Je kunt het frame eventueel ook verven in een andere kleur of versieren met twinkelende lampjes. Het is dus geschikt voor een stoere look, maar ook voor kleine prinsessen.

Scandinavische tipi tent

De meeste speeltenten uit een speelgoedwinkel hebben niet het mooiste design. De kleuren vloeken, het ziet er ontzettend goedkoop uit of er staan opvallende cartoons op. Zolang je kindje er plezier van heeft, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar als je het voor jezelf ook nog een beetje leuk wil maken, zijn er gelukkig nog een hoop andere opties. Kijk maar naar de bovenstaande tipi tent met Scandinavische look!

Houten woonaccessoires

Kies vaker voor hout in plaats van plastic. Houten speelgoed ziet er vaak een stuk mooier uit. Je kunt deze items dus prima gebruiken als accessoires in de kinderkamer. Houten dierenkoppen of letters zijn ook prachtig als muurdecoratie.

Houten keuken

Wil je jouw kind blij maken met een speelgoedkeuken? Kies dan ook weer voor een houten exemplaar. Dit past mooi bij een hip interieur! Zelfs in de woonkamer zou zo’n keukentje geen doorn in het oog zijn.

Schattige zithoek

Gebruik een functionele kinderhoek meteen als versiering van de kamer. Dit doe je door wat meer aandacht te besteden aan het design en de kleuren. Op het bovenstaande voorbeeld zie je de leuke kinderstoelen met oortjes en een bijpassend tafeltje.

Stijlvolle vlaggenslinger

Een slinger met stoffen vlaggetjes is feestelijk en hip tegelijk. Je kunt het aan de muur hangen of aan de box knopen. Een neutrale kleur als zwart kun je nog jaren gebruiken.

Mooie knuffels

Er zijn veel knuffels verkrijgbaar die perfect passen bij een modern interieur. Als je kind er niet mee speelt, kun je het op de kast zetten als decoratie. Handig!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply