35

Je tuin onderhouden in minder tijd

Een grote tuin is geweldig, maar ook heel veel werk. Helaas hebben we vaak geen tijd om zo’n flinke tuin goed te onderhouden. Toch kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door de volgende tips te volgen. Zo gaat het onderhouden veel sneller en eenvoudiger!

Schaf makkelijke planten aan

Een tuin is op z’n mooist als er planten in staan. Maar we weten natuurlijk ook dat planten goed onderhouden moeten worden. Om zo min mogelijk tijd hieraan te besteden, kun je het beste voor makkelijke planten kiezen. Hiermee bedoelen we vaste planten die niet zo snel dood gaan en niet ongevraagd de hele tuin overnemen. Varens zijn bijvoorbeeld een goede optie. Deze plant is onderhoudsvriendelijk en zowel geschikt voor in de zon als in de schaduw. Ga op onderzoek uit in het tuincentrum en kijk welke planten of bloemen het beste bij jouw wensen passen.

Gebruik borders en plantenbakken

Zet de makkelijke planten en bloemen in een border. Leg er een worteldoek of gronddoek onder en vul de open plekken met kiezelstenen. Op deze manier hoef je er maar weinig tijd aan te besteden! Heb je geen plek voor grote borders? Plantenbakken zijn natuurlijk ook een hele makkelijke oplossing. Je kunt deze ook nog eens makkelijk verplaatsen. Bloempotten en plantenbakken heb je in allerlei stijlen, dus er zit altijd wel een goede optie voor je tussen!

Investeer in kunstgras

Je wilt een mooi gazon, maar dan zonder al het onderhoud. Geen probleem! Investeer gewoon in een stuk kunstgras. Tegenwoordig is het bijna niet meer van het echte gras te onderscheiden. Behalve dat het er vaak een stuk mooier uitziet. Geen dode gele plekken of kapot gelopen stukken. Alleen maar voordelen!

Ga voor onderhoudsvriendelijke bestrating

Kies onderhoudsvriendelijke bestrating waar geen onkruid tussendoor komt. Laat een goede onderlaag leggen zodat planten er niet doorheen komen. Ga voor materiaal wat goed tegen vocht kan en makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is het ook mogelijk om een speciale vochtwerende lak aan te brengen op de bestrating.

Koop goed tuingereedschap

Het onderhouden van je tuin gaat een stuk sneller met goed gereedschap. Heb je een groot gazon? Schaf dan een robotmaaier aan. Deze hoef je alleen maar te installeren en af en toe aan te zetten. Makkelijk! Wat dacht je daarnaast van een bladblazer? Dit scheelt weer uren harken of bladeren vegen. In de zomer is een goede tuinsproeier of tuinslang ook een must. Zo kun je in weinig tijd de hele tuin water geven.

Heb jij nog handige tips voor het onderhouden van je tuin?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply