25

Je eigen schuur bouwen? Lees eerst deze tips

Ruimte zat in je tuin, maar geen manier om je elektrische fiets veilig te stallen of juist op zoek naar droge opbergruimte of een hobby hoek? Wat je reden ook is, het bouwen van een schuur in je tuin is vaak een goed idee. Toch is het niet de makkelijkste klus en zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Van het budget, tot aan de materialen en de afmetingen: dit zijn belangrijke tips voor het bouwen van je eigen schuur.

Plan een ruim budget

Of dit nou je eerste grote klus is of niet, ga er vanuit dat je een stuk meer budget nodig hebt dan je in eerste instantie hebt berekend. De realiteit is dat je bij elk project wel een paar planken verkeerd zaagt, een extra paar schroeven nodig hebt of een andere schroevendraaier dan je had gedacht. Budgetteer dus ruim en houd rekening met extra kosten. Zo hoef je ook niet je werkzaamheden plotseling te stoppen wanneer je meer kosten moet maken dan dat je had verwacht.

Dubbelcheck de afmetingen

Dubbelcheck de afmetingen

Check, dubbelcheck en drie-dubbelcheck de afmetingen. Niet alleen van je tuin, maar ook van alle materialen, hoeken en gaatjes die in je plan fout kunnen gaan. Je hoeft namelijk maar een centimeter fout te zitten met je afmetingen en je schuur raakt instabiel of lekt water. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Het is ook handig om je plan even te laten checken door een professionele klusser. Zo kom je geen nare verrassingen tegen tijdens je klus.

Begin met een duidelijk doel

Waar wil je eigenlijk je schuur voor gebruiken? Wil je bijvoorbeeld een elektrische fiets kopen en deze veilig en droog stallen, dan zul je niet alleen genoeg ruimte moeten maken in je schuur, maar wil je ook een stopcontact inbouwen. Zo kun je je fiets tenminste opladen. Wil je daarnaast ook een plek waar je kunt werken of relaxen, dan zul je moeten nadenken over de benodigdheden. Een goede werkplek heeft bijvoorbeeld ook verwarming, wat je klus een stuk lastiger maakt.

Vergeet de vergunningen niet

In de meeste Nederlandse steden kun je niet zomaar wat bouwen in je tuin, maar heb je voor van alles en nog wat vergunningen nodig. Daarnaast gelden er ook regels, bijvoorbeeld over de afmetingen van je schuur en waar je deze mag bouwen. Helemaal wanneer je een schuur bouwt dat aan de weg of in het gezichtsveld van je buren komt te staan moet aan harde eisen voldoen. Vraag dit ruim op tijd op bij je gemeente, zodat je geen vertraging op loopt.

Heb je over bovenstaande zaken goed nagedacht, dan kun je aan de slag met het bouwen van je schuur. Bouwse!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply