15

Voorzie de tuin van meer kleur met kunstgras

Op zoek naar mogelijkheden om de tuin van meer kleur te voorzien? Kunstgras kopen is een van de opties die je hierbij hebt. Steeds meer consumenten overwegen het gebruik van kunstgras, daar het verschillende voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld bestrating. Een van deze voordelen is het gegeven dat kunstgras van hoge kwaliteit de warmte minder zal vasthouden dan dat stenen dit doen. Een zeer groot terras in een compacte tuin laat je tot laat op de zomeravond een benauwd gevoel ervaren. Nog beter is de combinatie van kunstgras met een aantal borders met planten. Het groen houdt helemaal geen warmte vast en zorgt voor voldoende zuurstof in de lucht.

Verschillende soorten kunstgras te gebruiken in een tuin

Wie de aanschaf van kunstgras overweegt, doet er goed aan zich te laten adviseren over de mogelijkheden die geboden worden. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als Top Kunstgras, waar men de consument een breed scala aan soorten kunstgras aanbiedt. Het verschil zit hierbij onder meer in de lengte van het kunstgras. Ook zitten er verschillen in de echtheid hiervan. Kies voor een type kunstgras wat zeer- of bijvoorbeeld extreem natuurgetrouw is, wanneer je wilt voorkomen dat bezoekers direct in de gaten hebben dat het om kunstgras gaat. Kwalitatief, zeer natuurgetrouw kunstgras valt zeker op afstand nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Met het verschil dat er bij kunstgras geen onkruid omhoog zal komen. Wel zo fijn! Daarbij ben je geen tijd kwijt aan het onderhouden van het gazon.

Bepaal de toepassing van het kunstgras

Bepaal de toepassing van het kunstgras

Wanneer het kunstgras in de tuin voornamelijk wordt aangelegd als sierobject, speelt de zachtheid van het gras minder mee. Wil je echter een plek creëren voor je spelende kinderen of bijvoorbeeld je huisdier? Let in dat geval goed op de zachtheid van het materiaal. Hier kunnen grote verschillen in zitten. De zachtheid van het materiaal speelt ook mee, wanneer je kunstgras gebruikt om een zomers op te zonnen. Of wat te denken van een kunstgras voor sport? Overigens wordt in dat laatste geval vaak niet voor de zachtste soort kunstgras gekozen. Dat is ook niet nodig, daar men vaak sportschoenen zal dragen.

Kunstgras valt eenvoudig zelf aan te leggen

Voor het aanleggen van een gazon met kunstgras in de tuin heb je de hulp van een hovenier niet direct nodig. De meeste soorten kunstgrassen, zeker wanneer het van hoge kwaliteit is, kun je relatief makkelijk zelf aanleggen. Het is belangrijk vooraf een aantal stappen uit te voeren, om bijvoorbeeld oneffenheden in het gazon te voorkomen. Aanbieders van kunstgras bieden vaak een handige instructie, waarin wordt toegelicht hoe dit in z’n werk gaat. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het kunstgras door zo’n partij zelf te laten leggen. Het kan je veel tijd en moeite besparen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply