24

Kiezen voor een hout beton schutting of houten schutting?

Elke tuin heeft een tuinafscheiding nodig. De meeste mensen kiezen dan voor een schutting. Maar er zijn ontzettend veel soorten schuttingen, waaronder schuttingen met alleen hout of hout en beton. Weet u het nog niet precies? Lees dan het verschil tussen een hout beton schutting en een houten schutting.

Schutting met beton en hout

Eigenlijk zegt de naam hout beton schutting al heel veel: het is een tuinafscheiding waarbij beton en hout gecombineerd worden. Maar daarmee is nog niet alles gezegd, want er zijn veel keuzes te maken waardoor u eigenlijk alle kanten op kunt met een hout beton schutting. De basis is wel altijd van beton, dat wil zeggen de palen en de onderplaat, dus eigenlijk de onderdelen die in contact komen met de grond. En dat is meteen het grote voordeel van een hout beton schutting. Grond is altijd vochtig waardoor hout bijvoorbeeld op den duur gaat rotten. De ene houtsoort kan beter tegen vocht dan de andere houtsoort, maar feit is dat beton er beter tegen kan. Hier heeft vocht uit de grond geen invloed op waardoor uw schutting lang en stevig blijft staan. De onderplaat van beton kan ook goed tegen vocht. En als u dit onder een houten tuinscherm plaatst, dan komt die niet in contact met het vocht uit de grond. Hierdoor beschermt het beton het hout en gaat het houten gedeelte van de schutting dus langer mee.

En er zijn veel verschillende hout beton schuttingen. U kunt kiezen voor een hoog deel van beton of juist een laag deel zodat het hout meer in het zicht is. Bovendien zijn er allerlei kleuren combinaties te bedenken. Bijvoorbeeld antraciet beton met hardhout of lichtgrijs beton met zwarte houten tuinschermen.

Schutting met beton en hout

Houten schutting

Als u liever een houten schutting plaatst, is er ook veel keuze. U kunt bijvoorbeeld tuinhout, zoals douglas hout kopen om er een tuinafscheiding van te maken. Maar ook kant en klare houten tuinschermen zijn mogelijk. Een houten schutting wordt altijd geplaatst met houten palen. Dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling die eigenlijk bij iedere soort tuin past. Feit is wel dat hout bij contact met vocht uiteindelijk zal vergaan. Hoe snel dat gaat, verschilt per houtsoort. Hardhout gaat bijvoorbeeld in de grond langer mee dan douglas hout of grenenhout. Daarom kan het ook handig zijn om bij een grenen schutting juist te kiezen voor hardhouten palen, omdat die in aanraking komen met de grond.

En weet u al wat voor een soort schutting het gaat worden? Een tip: ga eens kijken bij een schutting leverancier zodat u zelf kunt zien wat de mogelijkheden zijn. En op de site www.tuinafscheiding.nl vindt u ook een groot overzicht van schuttingen, zodat u inspiratie op kunt doen voor uw keuze.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply