36

Items die je echt niet mag vergeten wanneer je zelfstandig gaat wonen

Heb je net een woning gekocht of ga je voor het eerst huren? Dan is de kans groot dat er veel items zijn die jij nog niet in huis hebt. Natuurlijk zijn meubelstukken en standaard items zoals handdoeken al volop aanwezig, maar hoe zit het nu met de dingen waar je wat minder snel aan denkt? Voor degenen die voor het eerst het huis uit gaan en zelfstandig gaan wonen, hebben we een handige checklist samengesteld met items die je echt niet mag vergeten!

1. Een gevulde gereedschapskist

De basis voor iedere woning is een gevulde gereedschapskist. Zeker wanneer je net een nieuwe woning betrekt is het natuurlijk wel erg handig wanneer je een hamer en spijkers in huis hebt om dat schilderijtje aan de muur te hangen. Ook in de toekomst zal dit gereedschap goed van pas komen. Een doorgezakt bed, een lekkende pijpleiding of een andere leuke DIY klus, zijn namelijk een stuk makkelijker te genezen wanneer je het juiste gereedschap in huis hebt. Heb je geen zin of tijd om de deur uit te gaan, dan kun je het gereedschap ook gewoon online bestellen – vaak nog wat goedkoper ook! Let wel dat je bij bekende en vertrouwde aanbieders zoals Master Tools besteld, zodat je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Goedkoop is duurkoop!

2. Een gevulde poetsemmer

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar een gevulde poetsemmer is wel erg handig. Vul de poetsemmer met de belangrijkste items, om ervoor te zorgen dat je makkelijk uit de voeten kan. Of het nu gaat om een maandelijkse grote schoonmaak, of even een vlug doekje over het toilet – zonder gevulde poetsemmer wordt het ineens erg lastig.

3. Belangrijke keuken items

Je potten en pannen staan waarschijnlijk al klaar, maar er zijn meer belangrijke keuken items die veelal vergeten worden. Denk bijvoorbeeld aan kruiden en specerijen, maar ook simpele gebruiks items zoals bijvoorbeeld een knoflookpers, een aardappelschilmesje of iets simpels als tandenstokers. Je komt er pas achter dat je ze mist, wanneer je ze nodig hebt! Maak eventueel een lijstje (nu je nog thuis woont) met alle items die je tegenkomt in de keuken – zo weet je precies wat jij straks nodig gaat hebben.

4. Andere dagelijkse benodigdheden

Loop alle dagen van de week eens na en denk aan alles wat je tijdens die week doet. Van het douchen (neem dus shampoo en washandjes mee) en het knippen van je nagels (nagelknippertje en vijl: ook erg handig!) tot het buiten zetten van het vuilnis (vuilniszakken) en het doen van de afwas (afwasrek, afwasmiddel).

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply