43

DIY: Meubelen van pallets

Het is goedkoop, creatief, origineel en je kan er alle kanten mee op: pallet hout! Het is niet voor niets dat de prijzen van europallets steeds hoger worden; pallets zijn namelijk enorm populair onder de DIY’ers. Heb je nu een adresje kunnen vinden met voordelige pallets en wil je zelf ook aan de slag met pallet hout? Dan doe je hier gewoon wat inspiratie op voor jouw volgende DIY klus! Meubelen van pallets maken, dat doe je zo.

 Meubelen van pallets maken

 1. Een tuinbank

  Wellicht wel een van de gemakkelijkste pallet projecten en misschien nog wel de leukste ook; het maken van een tuinbank. Het is erg simpel: door een x aantal pallets te stapelen (over het algemeen 2 of 3 hoog) en vervolgens aan elkaar te verbinden heb je zo een leuke, simpele tuinbank gemaakt. Maak bijvoorbeeld 3 stapeltjes van 2 pallets en bevestig deze met touw en spijkers. Zo heb je binnen een klein uurtje werk een leuke 3-zitter voor je achtertuin. Natuurlijk is het project dan nog niet compleet. Door gebruik te maken van een oud matras of lekker creatief aan de slag te gaan met kussenvulling, voorzie je de nieuwe 3-zitter natuurlijk ook van wat zitcomfort. Zet de 3-zitter tegen een muur of bevestig nog twee pallets aan de achterkant om een rugleuning te creeeren. Gebruik voldoende kussens om het comfortabel te maken, en klaar is Kees!

 2. Een salontafeltje

  Wil je een leuke, creatieve salontafel in je woonkamer? Dan kan ook dit natuurlijk door gebruik te maken van pallets. Ga op zoek naar kleinere pallets of zaag je europallets op de juiste maat. Bevestig de pallets met spijkers op elkaar (2 tot 3 pallets hoog zou voldoende moeten zijn) en bevestig wieltjes aan de onderkant om de tafel gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Je zou de ‘gaten’ in de bovenste pallet eventueel op kunnen vullen met ander pallet hout (kost je wel wat zaagwerk) of door er gewoon een leuk kleed overheen te leggen. Voorzie het salontafeltje van een likje verf, of houd het gewoon lekker rauw en natuurlijk.

   Meubelen van pallets maken

 3. Een pallet bed

  Heb je geen zin om honderden euro’s uit te geven aan een nieuw bed? Maak het dan gewoon lekker zelf! Plaats twee pallets naast elkaar en gebruik verbindingsplaatjes om de pallets aan elkaar te verbinden. Stapel de pallets zo hoog en breed als je het zelf wilt, leg je matras er bovenop en jouw pallet bed is klaar voor gebruik! De natuurlijke kleur van de pallets doet het vaak erg goed in de slaapkamer – zeker gecombineerd met leuk contrasterend beddengoed.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply