22

Inspiratie: wonen in een loft

Lofts worden steeds populairder. In ieder (online) woonmagazine zoals VT wonen zie je wel een loft voorbij komen. Hoewel de meeste mensen deze woningen associëren met een industriële interieurstijl, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Je kunt ook een loft schuurwoning inrichten in landelijke stijl of juist een hele moderne prefab loft woning laten bouwen. ‘Loft’ is namelijk een benaming voor het type woning, niet de stijl. Doorgaans bestaat een loft uit één grote ruimte. Het is dus vergelijkbaar met een studio, maar dan een stuk groter. Er kunnen verschillende kamers worden gecreëerd door glazen tussenwandjes, schuifdeuren of vides te plaatsen. Heb je er nog geen duidelijk beeld bij? Kijk dan eens naar de onderstaande inspiratiebeelden.

Industriële loftwoning

Oude fabrieken, pakhuizen, scholen en industriële gebouwen worden steeds vaker omgetoverd tot loft. Om de kosten van de loftwoning te drukken, worden de buizen in plafonds vaak niet weggewerkt. Dit zorgt voor een industriële look die veel mensen aanspreekt. Wanneer je het combineert met een nette vloer en mooie meubels, oogt het geheel nog steeds huiselijk.

Modern loft appartement

Loftwoningen kunnen gemakkelijk een moderne make-over krijgen met een likje witte verf. Maak alle bakstenen muren wit en geniet direct van een fris resultaat. Door de lichte wanden zal ook het daglicht een stuk beter worden gereflecteerd. Handig als er niet van die prachtige grote ramen aanwezig zijn zoals op de bovenstaande afbeelding!

Stoere loft woning met vide

Over het algemeen zijn lofts erg ruim opgezet. Toch zijn er ook loft woningen die meer neigen naar het formaat van een studio. De bovenstaande loft maakt slim gebruik van alle ruimte. Er is een vide boven de keuken geplaats die qua stijl perfect aansluit op het industriële geheel. Op deze extra verdieping kun je een kantoor, zithoekje of slaapkamer inrichten.

Minimalistisch loft appartement

Ook liefhebbers van een minimalistische stijl en strakke designmeubelen kunnen hun hart ophalen in een loft. Kijk maar eens naar deze luxueuze woning hierboven! De keuken, eetkamer, woonkamer en eerste verdieping zijn met elkaar verbonden. Door het slimme gebruik van grote vloerkleden ontstaan er toch knusse hoekjes.

Slaapkamer in loft huis

In veel gevallen is zelfs de slaapkamer direct verbonden aan de rest van de woonruimte. Om toch wat meer privacy te creëren, is er bij de bovenstaande loft een tussenwandje geplaatst achter het hoofdbord. Ook de glazen wanden met zwart frame zorgen voor een duidelijke afscheiding.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply