Inspiratie voor planten in de keuken

We zijn allemaal een beetje aangestoken met het ‘planten virus’. We willen zoveel mogelijk groen in huis! Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de rest van de woning. Denk bijvoorbeeld aan planten in de badkamer of gezellig op het balkon. Vandaag willen we juist wat inspiratie geven op het gebied van groen in de keuken. Met een paar leuke kamerplanten of verse kruiden fleur je de hele keuken op. Kijk je mee naar de onderstaande afbeeldingen en ideeën?

Stellingkast in de keuken

In een open keuken komt een stellingkast heel goed van pas. Deze open kast kun je namelijk voor meerdere dingen gebruiken. Zet bijvoorbeeld je servies erin of gebruik het als opbergruimte voor vers fruit. Berg kleine items altijd op in een mandje en doe producten als suiker en ontbijtgranen in een mooie luchtdichte pot. Zo blijft het geheel lekker overzichtelijk. De overige plekjes kun je opvullen met verschillende planten. Wat dacht je van een opvallende pannenkoekenplant? Deze zijn super populair en passen natuurlijk perfect in je keuken.

Planten aan een rek

Heb je nog wat ruimte over aan de muur? Hang dan een wandrek in de keuken. Hier kun je keukengerei en handdoeken ophangen, maar ook planten aan vastmaken! Koop hiervoor een paar kleine potjes waar je een haak aan kunt bevestigen. Vaak zijn deze potten ook kant-en-klaar te koop. Zoek vervolgens geschikte planten of verse kruiden. Vergeet niet om ze regelmatig water te geven!

Meer groen in de keuken

Ook leuk: hang een plank met touwen aan de muur en zet hier een vetplantje op. Een ladderrek of grote wandkast is daarnaast ook een toffe keuze. Hier kun je veel leuke decoratie op kwijt. Een hangplant op de bovenste plank zorgt voor een speels effect.

Grote kamerplanten in de keuken

In een grote woonkeuken is er genoeg ruimte voor flinke kamerplanten. Hoe groter, hoe beter! De planten mogen echt de blikvangers worden van de keuken. Zet ze daarom in een mooie pot of ga op zoek naar een leuke plantenmand. Check wel altijd of de bodem helemaal waterdicht is. Anders kun je een (houten) vloer behoorlijk beschadigen.

Groente en kruiden kweken in de keuken

Een beetje chaotisch is vaak ook wel gezellig. De keuken hoeft er niet altijd zo netjes en opgeruimd uit te zien als een showmodel uit een magazine. Er mag geleefd worden! Hang de pannen lekker in het zicht en bouw de hele vensterbank vol met tomatenplanten of kruidenplantjes. Hier kun je tijdens het kokkerellen zelfs gebruik van maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply