23

Mogelijke redenen voor hevige hoofdpijn en nekpijn

Veel mensen kampen dagelijks met klachten als hevige hoofdpijn, pijn in de nek en pijn in de schouders. Als deze pijn altijd maar aanhoudt is dat erg onprettig, en kan het leiden tot pijn op andere plekken in het lichaam of simpelweg moeite met het doen van de dagelijkse dingen. Het lijkt ook maar niet weg te gaan. Ga de volgende punten eens langs en kijk wat voor jou wellicht van toepassing kan zijn.

Hoe is jouw houding?

De houding waar je in zit is cruciaal als het gaat om de conditie van je rug, nek en schouders. Door een verkeerde houding kun je al snel last krijgen van spierpijn of stijfheid. Je kent vast wel dat gevoel van een pijnlijke en stijve nek nadat je een hele dag hebt gelopen of gestaan. Dit kan dus komen van een verkeerde houding. Zorg er altijd voor dat je rechtop staat zonder je rug te forceren, maar dat je je ruggengraat recht houdt.

Daarnaast kan het ook komen door een verkeerde houding tijdens het zitten. Mensen met een kantoorbaan of mensen die veel gamen hebben hier snel last van. Ook hier is het weer belangrijk rechtop te zitten. Maak gebruik van een goede en comfortabele bureaustoel die past bij jouw lengte.

Hoe-is-jouw-houding

Te veel spanning

Bij veel mensen straalt spanning die je mentaal voelt (zenuwen) zich ook geregeld uit naar je lichaam. Dat kan zich uiten in hoofdpijn of misselijkheid, maar ook in spierpijn en dan met name in de nek en bovenrug. Dit straalt zich dan ook weer uit naar andere plekken. Als je iemand bent die veel stress ervaart kun je er misschien weinig aan doen, maar dingen als therapie of massages kunnen hier wel mee helpen. Ook simpele oefeningen die je zelf kunt doen, kunnen je hier enorm mee helpen.

Slaap als boosdoener

Een simpel maar toch vaak vergeten antwoord: je slaap. Tijdens je slaap lig je in allerlei posities en niet elke positie is even goed voor je rug en nek. Dit kan door je houding komen, maar ook door je kussen of matras. Niemand slaapt goed op een keihard matras en met een erg zacht matras ligt je ruggengraat zo weer krom. Iets er tussenin is dus ideaal. Hetzelfde geldt voor een hoofdkussen. Ga je op zoek naar een nieuw matras? Kijk dan naar bijvoorbeeld een traagschuim matras voor de beste zorg voor jouw rug.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply