43

4x Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken

Leven in de tuin kan hartstikke fijn zijn. Lekker kijken naar de rondvliegende vogeltjes terwijl je geniet van een glaasje wijn op je terras. ’s Ochtends wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes in de tuin en ieder jaar weer nieuwe nestjes en nieuw leven ontdekken. Er zijn allerlei manieren om de gevederde vrienden de koude winterse maanden door te helpen. Een van deze manieren is het aanbieden van voldoende beschutting. Nu kun je natuurlijk een kant-en-klaar vogelhuisje kopen in de winkel. Maar om het een stukje unieke eigenheid mee te geven, maak je ze gewoon zelf!

Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken

1. Het moderne vogelhuis

Waarschijnlijk is dit een van de meest gemakkelijke vogelhuisjes om te maken. Daarbij is het hartstikke creatief en heeft een een moderne, industriële uitstraling. Het enige wat je nodig hebt is wat rest hout, een paar spijkers en een hamer. Er zijn weinig richtlijnen voor dit vogelhuis; je kan het zo simpel of gecompliceerd maken als je zelf wilt! Door creatief aan de gang te gaan met de (overgebleven) stukjes hout die je hebt. Zolang je een ingang en een dakje hebt is je project al geslaagd!

Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken
Bron afbeelding

2. De kop en schotel

Het is geen huisje, maar deze super unieke vogelvoerder mag niet in het lijstje ontbreken. Je kan hem in een paar minuten maken en hebt alle benodigdheden waarschijnlijk al lang in huis. Daarbij staat deze vogelvoerder hartstikke leuk bij een simpel vogelhuisje. Maak met een boor een gaatje in zowel kop en schotel en verbind deze door middel van een lange schroef. Maak hier een leuk stukje touw aan vast en je kan de voerder ophangen waar je maar wilt. Om het nog makkelijker te maken kun je ook gewoon een kop en schotel vullen met voer en ophangen door middel van een simpele touwconstructie.

Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken
Bron afbeelding

3. Het duurzame huis

Heb je even geen geld of tijd om flink aan het knutselen te gaan; graaf dan eens door de vuilnisbak. Zo kun je namelijk van iets simpels als een lege melkfles al een vogelhuisje maken! Snijd de melkfles door de helft en breng beide delen bij elkaar om een kleine, knusse ruimte te creëren. Lijm het stevig aan elkaar vast en verpak het met tape, stof of touw. Een ijs stokje kan dienen als looprekje voor de vogels!

Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken
Bron afbeelding

4. Het recycle huis

Hetzelfde idee als het duurzame huisje, alleen dit keer gebruik je een lege pot of fles. De uitgelepelde pindakaas pot of de lege fles vanille vla bijvoorbeeld. Knip er een gaatje in dat kan dienen als ingang en gebruik een touw of ijzer hangsysteem om het huisje gemakkelijk aan een tak te plaatsen.

Gemakkelijk en goedkoop zelf je vogelhuisje maken
Bron afbeelding

 

 

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply