21

Inspiratie voor een landelijke badkamer

Mensen die dol zijn op de landelijke woonstijl passen dit vaak toe in de keuken, woonkamer of in de tuin. Maar wist je dat het ook een hele toffe stijl is voor de badkamer? Je kunt een badkamer landelijk inrichten op verschillende manieren. Breng bijvoorbeeld een subtiele touch aan door middel van landelijke accessoires of pak helemaal uit met badkamermeubels en een bad in deze sfeervolle stijl. In dit artikel delen we mooie badkamer inspiratie en voorbeelden met een landelijke look. We zijn benieuwd naar jouw favoriet!

1. Landelijk badkamermeubel en bijpassend bad

Bij dit eerste voorbeeld zet het badkamermeubel met landelijk uiterlijk meteen de toon. Het heeft veel invloed op de algehele uitstraling van de ruimte. De stijl wordt daarnaast mooi doorgevoerd bij het bad en de kranen. Door de lichte basis oogt het geheel toch nog erg fris en modern.

2. Witte landelijke badkamer met romantisch ligbad

Bij een badkamer in landelijke stijl denk je misschien aan donkere kleuren en bruintinten. Maar ook met (gebroken) wit kun je een landelijke look creëren. Breng bijvoorbeeld lambrisering aan op de muren en kies voor een ligbad met elegante pootjes. Gecombineerd met een klassieke kraan krijgt deze badkamer een hele romantische uitstraling.

3. Badkamer landelijk modern

Een landelijke moderne badkamer is een mix van beide stijlen. Je ziet dit goed terug in de bovenstaande afbeelding. Het design van het ligbad past perfect bij de landelijke woonstijl, terwijl de vrijstaande badkraan juist voor die moderne touch zorgt. Ook is de witte basis erg strak en brengen de houten details daarentegen extra warmte in de ruimte.

4. Badkamer met landelijk hout

Als je een landelijk wastafelmeubel zoekt, kun je zeker eens kijken naar een variant van hout. Het is wel belangrijk dat het een harde houtsoort is en dat het natuurlijke materiaal is bewerkt. Nog beter en onderhoudsvriendelijker is een kunststof of stenen badkamermeubel met een houtlook.

5. Landelijk industriële badkamer

Deze kleine landelijke badkamer heeft een industriële touch gekregen door de zwarte details. De zwarte wastafelkraan is een echte eyecatcher! Het gaat erg mooi samen met alle details en accessoires van hout. Op dit voorbeeld zie je goed hoe je de badkamer een landelijke twist kunt geven zonder het compleet te verbouwen.

6. Badkamer in boerderijstijl

Dit laatste inspiratiebeeld past mooi bij de robuuste en nonchalante landelijke stijl. Vooral de landelijke wastafel en spiegel spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er in plaats van een standaard vaas gekozen voor een landelijke kan van metaal.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply