28

Heb je vaak logees? Denk hier aan bij het inrichten van de kamer!

Lopen vrienden en familie bij jou de deur plat en is de logeerkamer standaard bezet? Dan staat gastvrijheid bij jou vast centraal. Om het je gasten nog prettiger te maken zetten we hier wat tips op een rij voor het inrichten van jouw gastenverblijf.

Wat het allerbelangrijkste is voor een slaapkamer of gastenverblijf, is dat het er donker genoeg is. Om hier voor te zorgen heb je raamdecoratie nodig die verduisterend werkt. Denk hier bijvoorbeeld aan een verduisterend gordijn.

Deze gordijnen bestaan in vele stoffen en transparanties. Daardoor kun je altijd precies de juiste lichtinval creëren. Wil je het je gasten extra makkelijk maken, koop dan elektrische gordijnrails. Met een afstandbediening kan het gordijn bediend worden. Je gast kan dan lekker in bed blijven liggen.

Wil je toch iets anders dan gordijnen, dan heb je mogelijkheden te over. Er is voor elke soort ruimte, kamer of sfeer raamdecoratie te vinden. Laat deze wel op maat maken, want er is niets storender dan gordijnen die niet passen en bijvoorbeeld nog licht doorlaten bij de randen.

Praktische inrichting

Praktische inrichting logeerkamer

Richt je gastenverblijf sfeervol, maar vooral ook praktisch in. Losse decoratie is leuk, maar vult de ruimte snel op. Dit kan misschien wat onrustig overkomen. Zorg dus voor een goede balans. Plaats meubels die wel tegen een stootje kunnen. Je gasten moeten niet bang zijn dat er iets kapot kan gaan. Gebruik voor stoelbekleding geen besmettelijke kleuren, want de kans op vlekken is erg groot.

Je gasten hebben ook voldoende haken en of opbergruimte nodig om hun kleding op te hangen. Het is zonde als ze daar een stoel voor gebruiken. Een prullenbak met plastic zakjes is zeker een aanrader. Check het nachtkastje, is deze groot genoeg om spullen op te leggen? Denk aan een boek, telefoon, sleutels en bril.

Genoeg stopcontacten

Tien jaar geleden hadden we genoeg aan twee stopcontacten. Tegenwoordig hebben we zoveel elektrische apparaten mee dat je daar niet meer mee wegkomt. Zelfs bij een kort verblijf hebben mensen vaak hun telefoon, ipad, e-reader en andere elektronische devices mee. Tegenwoordig dragen mensen ook vaak een smartwatch, die ‘s nachts opgeladen moet worden. Omdat veel mensen voor het slapengaan nog even wat willen lezen, is een nachtlampje met dimfunctie ontzettend handig. Hiermee kan je gast zelf bepalen hoeveel licht er nodig is om te lezen. Lees je namelijk van een e-reader, dan heb je amper licht nodig. Maar lees je nog ouderwets uit een boek, dan is voldoende licht zeker nodig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply