39

mooiste vilten producten voor in huis

vilt

een bolletjeskleed van vilt

Ik ben gek op vilt. Het ziet er zo mooi uit… het is zacht, vaak diep van kleur en het heeft een natuurlijke en comfortabele look. Als ik vilt zie, moet ik het gewoon even aanraken en aaien. Vilt is gemaakt van wol en heeft als bijkomend effect dat het bijdraagt aan een betere akoestiek. Afijn: redenen genoeg om eens stil te staan bij mooie vilten producten voor in huis, want gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mooie dingen te vinden.

vilt

hier zie je hoe een bolletjeskleed wordt gemaakt

Allereerst wilde ik graag stil staan bij het bolletjeskleed. De vilten kleden worden handgemaakt, wat betekent dat ieder kleed niet alleen mooi is, maar ook 100% uniek. Ze hebben twee werkplaatsen in Nepal waar de kleden op ambachtelijke manier worden gemaakt. Het kleed wordt op bestelling gemaakt, ieder kleed is uniek. Het ziet er heerlijk eerlijk uit, daar hou ik van!

woonaccessoires
Verder zijn er veel mooie woonaccessoires gemaakt van vilt. Vilt kun je op verschillende manieren gebruiken. Vilt is er aan wollen lap die verwerkt en genaaid wordt. Maar er wordt ook veel gebruikt van de techniek waarbij je schapenwol vilt tot een bepaalde vorm. Je kunt dan lagen op elkaar verwerken. Afijn vilten producten zijn vaak mooi om naar te kijken en zijn vaak slim bedacht.
Soms schuiven de poten van de stoel niet gemakkelijk of geeft dit herrie. Ook maken ze van vilt de mooiste plaids, kussens en vazen of mooie sloffen om je voeten lekker warm te houden. Niet onbelangrijk zou ik zeggen.

vilt

silent socks van vilt om je stoelpoten via akoestiekwinkel

vilt

een gevilten kussen via etsy puurenuniek

vilt

een vilten vaas als mooi onbject via klein-geluk-wouw

vilt

vilten sloffen uit Mongoliƫ via esgii

Afijn, dit is maar een kleine greep uit een groot aanbod. Zal binnenkort eens iets opzoeken over vilten wandkleden en andere kunstobjecten. Ik kan er graag naar kijken!

 

Show Comments

2 Comments

  1. Nikki -BolletjesKleed 28 juni 2015

Leave a Reply