Inspiratie: stoere cactussen in huis

Wie is er nou niet gek op cactussen? Je hoeft deze planten nauwelijks te onderhouden en ze geven je interieur meteen een stoere touch. Er zijn allerlei verschillende soorten cactussen voor in huis verkrijgbaar. Van een paar schattige kleine tot een groot statement. Hieronder zie je een aantal toffe ideeën die je wellicht als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen interieur!

Grote decoratie cactus in de woonkamer

Een grote cactus kun je eigenlijk overal in je woning neerzetten. Een krukje of bijzettafel eronder en je bent klaar! Gebruik de plant om een lege hoek in je woonkamer op te vullen of gewoon om het geheel een stoere twist te geven. Op de bovenstaande foto zie je zowel stoere items terugkomen als hele zachte en sfeervolle elementen. Een verrassend goede combinatie.

Cactus decoratie in de badkamer

Een cactus is geweldige decoratie voor in de badkamer. Het is alleen wel belangrijk dat de ruimte niet te lang te vochtig blijft. Cactussen (en vetplanten) houden hier niet van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie kunstcactus te kopen. Dan hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Soms hebben ze bij de Action mooie nep cactussen in het assortiment voor een kleine prijs.

Extra grote cactus in huis

Bij een extra grote cactus hoort een extra grote pot. Als je genoeg ruimte in de zithoek over hebt, is het erg mooi om het te combineren met nog 2 andere grote kamerplanten. Het liefst ook met een stoere en robuuste uitstraling. Kijk maar eens naar het bovenstaande plaatje. Dat ziet er toch geweldig uit?!

Kleine cactussen in vitrinekast

Heb je een mooie vitrinekast gekocht, maar heb je geen flauw idee wat je erin moet zetten? Dan kan dit voorbeeld je vast wat inspiratie geven. Een open kast of glazen kast is perfect voor een verzameling aan cactussen. Geef ze allemaal een leuke pot en let hierbij op het kleurgebruik. Vul het eventueel nog aan met persoonlijke decoratie zoals fotolijstjes of kleine beeldjes. Je kunt kleine cactussen en vetplanten tegenwoordig niet alleen meer in een tuincentrum vinden, maar ook in de Ikea of zelfs de supermarkt. Er is dus genoeg aanbod!

Cactus als versiering onder de veranda

Er zijn ook winterharde cactussen verkrijgbaar die je prima in de tuin kunt zetten. Leuk voor onder de veranda of gewoon naast een paar andere planten in de grond. Tijdens een hele strenge winter kun je ervoor kiezen om de cactus tijdelijk naar binnen te halen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply