Tips voor het creëren van een fotowand

Heb jij nog een kale muur in je woning die wel opgeleukt mag worden? Verander het dan in een toffe fotowand! Dit is een hele populaire interieurtrend op dit moment. Je kunt er allerlei kanten mee op. Van strak en modern tot uitbundig en kleurrijk. Wij geven je een aantal tips zodat je zelf een prachtige fotowand kunt creëren. Lees je mee?

Tip 1. Kies een thema of stijl voor je fotowand

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, kan het erg handig zijn om een thema te kiezen. Bedenk een bepaalde stijl voor je fotowand zodat je hier makkelijk een aantal posters en foto’s bij kunt uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor het thema natuur, model fotografie of abstracte kunst. Of ga voor een bepaald kleurenschema waar je mooie posters bij zoekt. Denk aan foto’s met allemaal blauwtinten of een complete wand met zwart-wit foto’s.

Tip 2. Koop posters van goede kwaliteit

Let bij het uitzoeken van je posters ook op de kwaliteit. Door kwalitatief goede prints te kopen, kun je veel langer genieten van je fotowand. De afbeeldingen zullen niet zomaar verkleuren of vervagen. Kijk zeker eens op de website van Poster Store voor een groot assortiment aan mooie posters. Hier is voor elke stijl wel iets te vinden! Dit Zweedse bedrijf is namelijk opgezet om prachtige kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Ben je enthousiast geworden? Scoor dan jouw favoriete posters met 30% korting door onze kortingscode ‘woonschrift30’ te gebruiken. (geldig t/m 9 juni 2019)

Tip 3. Mix posters met eigen foto’s

Wil je de fotowand een persoonlijke twist geven? Combineer dan mooie posters met je eigen foto’s. Vaak werkt het ook goed om een portretfoto om te zetten in zwart-wit zodat het mooi bij het geheel past. Of kies gewoon een aantal vakantiefoto’s die perfect aansluiten bij de rest van het kleurenpalet.

Tip 4. Koop mooie fotolijsten

De foto’s en posters komen nog beter tot zijn recht met een mooie fotolijst eromheen. Let hierbij zeker op de stijl en de kleur van het lijstje. Dit is namelijk belangrijk voor het totaalplaatje! Bij twijfel kun je het beste kiezen voor allemaal zwarte fotolijsten met een dunne rand. Dit past bij elke stijl.

Tip 5. Speel met verschillende formaten

Voor een speels effect kun je afwisselen met posters in verschillende formaten. Deze kun je op allerlei manieren naast elkaar en boven elkaar hangen. Natuurlijk zijn drie prints in precies dezelfde grootte ook een stijlvolle optie.

Tip 6. Probeer composities uit op de grond

Maak de fotolijsten niet meteen vast aan de muur, maar leg ze eerst allemaal op de grond. Zo kun je nog schuiven en wisselen tot je de juiste compositie hebt gevonden. Neem hier echt even de tijd voor!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply