Inspiratie: stijlvolle knuffels in de kinderkamer

Knuffels kunnen eigenlijk niet ontbreken in een kinderkamer of babykamer. Ze maken de kamer gezellig en het is natuurlijk geweldig speelgoed! Als je het als ouder ook leuk vindt om de knuffel aan te passen op het interieur, dan kun je vast wat inspiratie halen uit dit artikel. We laten verschillende foto’s zien van kinderkamers waarbij de knuffels een stijlvol, decoratief en speels element zijn. Van een mega teddy beer tot een stoere dinosaurus.

Grote teddybeer in de kinderkamer

Met een grote beren knuffel zit je altijd goed! De neutrale bruine kleur past eigenlijk overal bij. Vooral in een Scandinavische kinderkamer met veel wit en hout komt een kleine of reuze teddybeer goed tot zijn recht. Is jouw kindje gek op vrolijke kleuren? Dan is een lichtroze, babyblauwe of pastel gele knuffelbeer ook nog een leuke optie. Knuffels met zachte kleuren blenden mooi in het interieur.

Grote giraffe knuffel

Ben je op zoek naar een grote knuffel voor in de babykamer? Kies dan voor een schattige giraffe! Het knuffelbeest is heel groot en opvallend, maar oogt door de smalle nek niet te lomp. Door de zachte materialen kunnen er bovendien niet snel ongelukjes gebeuren met dit decoratiestuk. Zet het dus gerust in de speelhoek, naast de commode of bij een schommelstoel.

Schattige dino knuffel voor de kinderkamer

Het is een mix van stoer en schattig: deze dinosaurus knuffel in lichtpaarse kleur. Heel leuk om op een tafeltje of kast te zetten, maar ook geschikt voor in het bedje. Op de afbeelding zie je dat alle items een mooi geheel vormen. Dit komt doordat de roze- en paarstinten op verschillende manieren terugkomen. Een goede style-tip!

IJsbeer en pinguïn knuffel

In plaats van een grote knuffelbeer kun je ook kiezen voor een knuffelkussen. Deze ijsbeer kun je in de stoel of op een krukje leggen. Kijk daarnaast eens naar knuffeldieren die minder voor de hand liggen, zoals een pinguïn. Dit maakt de kinderkamer of babykamer nog iets speelser.

Pluche dierenhoofd in de babykamer

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar alleen een pluche dierenhoofd kan de kinderkamer ook opfleuren. Hierboven zie je een berenhoofd als een soort kussentje. Er zijn ook hele leuke pluche dieren die je aan de muur kunt bevestigen. Denk aan een knuffelhert of een vriendelijke kop van een leeuw. Let op: sommige kinderen kunnen de schaduw van deze dierenhoofden (vooral als het donker is) een beetje eng vinden. Hang ze daarom niet vlakbij het bedje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply