36

Romantisch weekendje weg? Bekijk deze prachtige landhuizen

Een romantisch weekendje weg is goed voor elke relatie. Misschien heb je kinderen en kun je er eindelijk weer eens met zijn tweetjes vandoor. Of misschien heb je iets te vieren, zoals een jubileum of jullie verjaardagen. Enfin, je hebt toch eigenlijk geen reden nodig: een romantisch weekendje weg is altijd goed. Check deze prachtige landhuizen maar, waar je heerlijk weg kunt dromen!

Landgoed de Holteweijde (Overijssel)

Landgoed de Holteweijde ligt midden in de natuur bij een mooi klein dorpje. De rustige omgeving biedt jullie alle mogelijkheid om tot rust te komen. En daar helpt het spa en welness gedeelte van het hotel natuurlijk aan mee! De hotelkamers zijn prachtig romantisch ingericht en er zijn allerlei mogelijkheden in de buurt om samen wat te gaan doen.

Landgoed Kapellerput (Noord-Brabant)

Op de Strabrechtse Heide, een prachtig natuurgebied, vind je landgoed Kapellerput. Het landgoed is 25 hectare groot, dus ook daar is genoeg te doen. Je kunt er wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook vanuit de hotelkamer geniet je van een prachtig uitzicht over de heide. In het restaurant genieten jullie samen van een romantisch diner dat helemaal uit biologische producten en streekproducten voor jullie is samengesteld.

Landgoed Huize Bergen (Noord-Brabant)

In Brabant zijn veel mooie landgoederen. Zoals Huize Bergen bijvoorbeeld, een prachtig landgoed dat vlakbij het stadje Vught ligt. Het landgoed heeft meerdere gebouwen naast het grote hoofdgebouw. De kamers zijn verspreid over meerdere gebouwen, waardoor je maar weinig ‘buren’ hebt tijdens je verblijf. In het hoofdgebouw vind je ’s morgens het uitgebreide ontbijtbuffet en later kun je er genieten van allerlei Franse specialiteiten.

Landgoed Westerlee (Groningen)

In het oosten van Groningen vind je landgoed Westerlee, gevestigd in een voormalige Herenboerderij. In de buurt van het landgoed ligt Heiligerlee, waar meerdere musea zijn gevestigd. Daarnaast is er een prachtig meer, waar je in de natuur kunt zwemmen en watersporten. In het verwarmde zwembad kun je in de zomer heerlijk ontspannen, terwijl de sauna het hele jaar door open is.

Landgoedhotel Woodbrooke (Gelderland)

Het landgoedhotel Woodbrooke ligt in de Achterhoek aan de voet van de Kalenberg. Het hele hotel is ingericht met natuurlijke materialen, waardoor het een warme en sfeervolle uitstraling heeft. Op het landgoed zijn veel mogelijkheden om romantisch samen te wandelen of om fietstochten te maken. In het hotel zelf zijn er telkens wisselende kunstexposities.

Wil je een romantisch weekendje weg met zijn tweetjes, dan is een landgoed de ideale plaats. Het karakteristieke aan een landgoed is dat het doorgaans in de klassieke stijl is ingericht. Het heeft ook aan de buitenkant een heel romantische uitstraling. Een landgoed is ook vrijwel altijd rustig gelegen in een groot park en vaak is er een enorm gebied aan eigen grond rondom het landgoed aanwezig. Het biedt dus allerlei mogelijkheden om je romantisch te ontspannen met zijn tweetjes. Bovendien kun je er misschien ook nog inspiratie opdoen voor je eigen inrichting.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply