33

7 stylingtips voor een feestelijk tuinfeest

7 stylingtips voor een feestelijke tuin

maak een gezellige zitplek met pallets via

Een paar keer per jaar is er tijd om een feest te geven in je huis. Het is fijn als het weer goed is en je het feest in je tuin kunt geven. Op een zomerse avond is het gewoon heerlijk om lang buiten te zitten en lang te genieten van je feest.

 

stylingtips voor een tuinfeest

Als je een feest in de tuin geeft, helpt het als het er gezellig uitziet. Daarom een zevental stylingtips om je vast in de feeststemming te brengen…

 

1. tegels en het gras

Om een rustige en overzichtelijke tuin te krijgen, zul je je tuin aan moeten pakken en opruimen, vegen en netjes maken. Dit pak je aan door tussen de tegels het groen weg te halen met een voegenkrabber. Dat is een klusje, maar het resultaat is groots. Daarna maak je je borders onkruidvrij en maak je het gras netjes.
Tip: lees eens deze handige mini-cursus aanleg en onderhoud gazon om je gras netjes te onderhouden en bij te houden.
Is je gras toe aan een grote onderhoudsbeurt, dan kun je overwegen om te kiezen voor graszoden bij graszoden-online. Je kunt bij hen uit vers nieuw speelgazon, schaduwgazon of een premium gazon kiezen. Kijk goed wat bij jou en je tuin past.

feest

genoeg plaatsen in de tuin via

2. extra zitplaatsen

Als er gasten komen zul je ze een plek moeten aanbieden. Je kunt plaatsen maken met sta tafels, veel mensen vinden het fijn om op deze manier met elkaar te praten. Het is ook goed om zitplaatsen te creëren. Dit kun je doen door biertafels en veel stoelen neer te zetten. Heb je niet veel stoelen in huis, dan kun je ook plekken maken met pallets en hooibalen. Leg er een paar dekens op en het is een fijne plek.

stylingtips voor een tuinfeest

extra zitplekken met hooibalen via

3. vrolijk groen

Een tuin ziet er feestelijk en gezellig uit als er veel groen is. Dit doe je door borders te maken en gras neer te leggen. Tegenwoordig kun je ook op andere manieren plek maken voor groen. Je kun tegenwoordig veel verticale tuinen en kruidenrekken aanschaffen en ze opvullen met groene planten en kruiden. Je kunt zelf ook plantenbakken en plantenrekken maken van pellets.

stylingtips voor een tuinfeest

een pellet met groen via

4. kleur met bloemen

Een feestelijke sfeer krijg je door kleur toe te voegen. Je kunt kiezen voor veel verschillende kleuren, maar uiteraard ziet het er ook mooi uit als je 1 basiskleur kiest die je overal doorvoert. Bloemen houden van mensen, dus ook van feestjes met veel mensen. Je kunt eenvoudig van blikken, flessen en glazen mooie vaasjes maken en er bloemen in steken en een gezellige sfeer neerzetten.

stylingtips voor een tuinfeest

bloemen kun je eenvoudig neerzetten via

5. feestelijk verlichten

De sfeer van de tuin kun je ook verhogen door het gezellig te verlichten. Tijdens een feest hoef je niet alles goed te zien, dus kun je vooral investeren in sfeerverlichting. Zet bladen met stompkaarsen of windlichten neer, steek lange kaarsen in een schaal met zand, hang een lichtsnoer of lampionnen op, zet waxinelichtjes in glazen potjes of bedenk een andere slimme manier. Er staan tientallen leuke ideetjes op pinterest.

feest

een glas ice tea via

6. tafelstyling

Een tafel is een tafel, een bord is een bord en drinken past in een beker of glas… Je kunt het allemaal bij elkaar zetten en een bar maken,  zodat iedereen er makkelijk bij kan en zichzelf kan bedienen. Je kunt deze tafel of bar heel gezellig maken, zodat het opvalt en de sfeer verhoogd. Maak kannen met water en maak er verschillende smaken van door er vers fruit in te laten drijven. Zet het glaswerk en servies op verschillende hoogtes neer en style het geheel met rietjes, slingertjes, mooie cocktailprikkers, kaarsen etc. Zorg dat je een deel van de tafelstyling ook terug laat komen op de tafels waar iedereen aan zit of staat, dan krijg je een eenheid.

feest

tafelstyling met foto van rawpixel op Unsplash

7. een beleving

Een feest is al snel gezellig, want de familie en vrienden zullen met elkaar gaan praten, de kinderen zullen samen gaan spelen en de lekkere hapjes worden opgegeten. Wil je eens een ander feestje, dan zou je een beleving kunnen toevoegen. Iets om samen te doen, zoals muziek maken, samen een werkstuk schilderen, of bijvoorbeeld foto’s maken of laten maken.  Je kunt op veel manieren mensen uitnodigen om een foto met elkaar of van zichzelf te maken. Je zult zien: je krijgt hele andere gesprekken.

stylingtips voor een tuinfeest

een photobooth voor de mooiste foto’s via

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply