Inspiratie: gezellig lichtsnoer in huis

Met verlichting kun je warmte en gezelligheid in huis halen. In de decembermaand is het leuk om hier extra mee uit te pakken! Zelfs als je (nog) geen kerstboom gaat opzetten, kun je met een lichtsnoer voor binnen een knusse sfeer creëren. Het is mooi voor in de woonkamer, slaapkamer en zelfs voor in je thuiskantoor. Vandaag delen we een aantal toffe voorbeelden om je wat inspiratie te geven.

Lichtsnoer in de woonkamer

Een simpel lichtsnoer met stekker kun je op allerlei manieren gebruiken. Hang het bijvoorbeeld eens voor je ramen in de woonkamer. Je kunt het ook in de vensterbank leggen of aan de bovenkant van de gordijnen bevestigen. Wees creatief! Let bij het kopen van zo’n snoer goed op de lengte. Als je het alleen voor de ramen wilt hangen heb je aan een lichtsnoer van 5 meter al genoeg. Wil je de hele kamer rond? Dan kun je beter kiezen voor een lang lichtsnoer van 10 meter.

Lichtsnoer in glazen pot

Een klein led lichtsnoer voor binnen kun je ook in een glazen pot stoppen. Dit ziet er verrassend leuk uit! Zet de pot op tafel, op een kastje of op een wandplank. Tijdens de kerstperiode kun je het combineren met kerstballen of dennentakken. In het najaar staat het juist tof met herfstdecoratie zoals dennenappels of een kaarsenhouder van kaneelstokjes.

Lichtsnoer onder de overkapping

Met een lichtsnoer van 20 meter kun je een complete overkapping opfleuren. Je hoeft het niet eens op een hele nette manier op te hangen. Je kunt het snoer prima op een nonchalante manier aan het dak bevestigen. Of laat een deel van het lichtsnoer naar beneden hangen en drapeer het over een paar meubels. Super leuk als je een feestje geeft!

Lichtsnoer in gezellige slaapkamer

Kies voor een lichtsnoer met warm wit licht als je de slaapkamer een romantische uitstraling wilt geven. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe je de lampjes op een stijlvolle manier kunt ophangen. Dit is ook tof voor een trendy tienerkamer!

Lichtsnoer in Scandinavische slaapkamer

Lichtsnoeren passen zelfs goed bij een licht Scandinavisch interieur. In dat geval kies je voor lampjes met koel licht. Ook tof: koop een neon lichtsnoer of ga aan de slag met kleurrijke ledstrips.

Lichtsnoer in studiekamer of thuiskantoor

Kleine twinkelende lichtjes mogen natuurlijk ook gebruikt worden in een studiekamer of thuiskantoor. Als de kamer hierdoor een aangename en gezellige uitstraling krijgt, wil je er misschien wel meer tijd doorbrengen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply