42

DIY: Herfstdecoratie met kaneelstokjes

In de herfst is het weer tijd voor heerlijke geurkaarsen. Naast appeltaart, vanille en pumpkin spice is ook kaneel een populaire herfstgeur. Je kunt zo’n kaars gewoon in de winkel kopen, maar je kunt er ook een leuk Do It Yourself project van maken. Echte kaneelstokjes zijn namelijk heel tof als decoratie! In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je de bovenstaande kaneelstok-kaars kunt maken.

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je niet veel spullen nodig:

  • Dikke kaars (dit kan een normale kaars zijn, maar ook een vanille geurkaars)
  • Kaneelstokjes
  • Lijmpistool
  • Lint
  • Extra herfst versiering (zoals dennenappels, anijs sterretjes, rode bessen)

Stap 1: Lijm de kaneelstokjes op de kaars

Je begint met het vastlijmen van de kaneelstokjes. Dit moet je voorzichtig doen aangezien de stokjes kapot kunnen gaan als je te hard drukt. Laat het lijmpistool eerst warm worden. Spuit vervolgens een paar druppels hete lijm op de kaars en plak er een kaneelstok op. Pas wel op voor je vingers! Het is ook verstandig om een placemat of oud kleed op tafel te leggen. De kaneelstokjes kunnen een beetje afgeven en je kunt natuurlijk knoeien met de hete lijm.

Stap 2: Wikkel een lint om de kaars

Als de lijm helemaal droog is, kun je een stuk lint eromheen maken. Kies voor een lintje met een patroon of in een mooie kleur. Hiermee geef je de kaars echt een persoonlijke touch. Zorg ervoor dat het lint strak genoeg zit. Als de lijm ergens loslaat, blijven de stokjes toch op zijn plek zitten. Maak het lint vast met een paar druppels lijm of maak er een mooie strik in.

Stap 3: Geef de kaars herfstversiering

Om helemaal in de herfst sfeer te komen, kun je de kaars nog extra versieren. Doe dit bijvoorbeeld met een paar kleine dennenappels en ster anijs. Dit kun je weer eenvoudig vastplakken met de hete lijm. Je kunt ook een takje met kleine rode bessen uit de tuin halen en deze achter het lint steken. Let er wel op dat het niet te dicht bij het lont van de kaars komt. Dan kan het nogal gevaarlijk worden.

Als resultaat heb je een hele originele kaars wat perfect is als herfstdecoratie. Dit kun je op een dienblad zetten met andere woonaccessoires. Het is ook een leuk idee om meerdere kaarsen met kaneelstokjes te maken en deze met elkaar te combineren. Op de bovenstaande afbeelding zie je nog een andere leuke optie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply