49

Een prachtige achterwand in je keuken

Een keuken is niet compleet zonder een mooie achterwand. Het is een finishing touch die de sfeer bepaalt en daarnaast is het heel handig! Een achterwand of spatwand beschermt je muur namelijk tegen vuil, opspattend vet en water. Ontdek in dit artikel welk materiaal achterwand het beste bij jouw keuken past.

Tegels

Niets is populairder dan tegels als materiaal voor de achterwand in je keuken. Vroeger werd dit standaard gebruikt, maar ook in deze tijd is het nog helemaal hot. In een landelijke keuken staan kleine tegeltjes heel gezellig en bij een modern interieur passen grote grijze tegels weer beter. Met een metallic finish kun je ook een retro look creëren en met mozaïek haal je de zomerse sfeer in huis. Eigenlijk is alles mogelijk! Er zijn tegels voor elk budget en elke stijl.

Glas

In een moderne keuken zie je steeds vaker een glazen spatwand. Glas heeft een strakke uitstraling en geeft het een minimalistische touch. Glazen achterwanden zijn er ook in allerlei kleuren. Het voordeel van dit materiaal is dat het heel makkelijk schoon te maken is en tegen veel schoonmaakmiddelen bestand is. De perfecte keus voor een hygiënische keuken! Het enige nadeel is dat je snel vingerafdrukken erop ziet.Glazen achterwand keuken

Plexiglas

Ook een glanzende wand van plexiglas is mooi in een moderne keuken. Bij dit materiaal heb je ook de keuze in verschillende kleuren en hoe doorzichtig het plexiglas is. Dit is erg leuk als je verlichting in de achterwand wilt verwerken. Het geeft meer diepte aan je keuken en maakt het nét wat interessanter.

HPL

De afkorting HPL staat voor High Pressure Laminate. Dit stevige materiaal is bestand tegen hitte, krassen en stoten. Daarnaast is het heel hygiënisch doordat het, net als glas, ook geschikt is voor intensief schoonmaakwerk. Een HPL plaat wordt bevestigd op de bestaande achterwand. De Trespa® platen van Kunststofplatenshop.nl zijn bijvoorbeeld een goede optie!

HPL keuken

Beton

Een achterwand van beton is een grote trend voor industriële keukens. Het heeft een hele stoere en robuuste uitstraling. Tip: laat het betonnen aanrechtblad doorlopen in de achterwand voor een strakke look. Op deze manier lijkt het wel een design keuken uit een boekje!

Natuursteen

Ook natuursteen is geschikt voor allerlei stijlen. Het materiaal is duurzaam en chic. De meest gebruikte soorten zijn marmer, graniet, keramiek, composiet en hardsteen. Deze materialen zijn ook te gebruiken voor het aanrechtblad. Hierbij is het dus ook mooi om het door te laten lopen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply