Inspiratie: Blauw in de kinderkamer

Je komt het nog vaak tegen: een blauwe jongenskamer en een roze meisjeskamer. Maar wie zegt dat deze kleuren vastzitten aan een geslacht? Wat ons betreft kan een meisjeskamer ook blauw zijn! Het is namelijk een mooie kleur die je op verschillende manieren kunt gebruiken. In dit artikel laten we 5 voorbeelden zien van een toffe blauwe kinderkamer of babykamer.

1. Babykamer okergeel en blauw

Bij een babykamer kiezen we vaak voor lichte kleuren en pasteltinten. Dit is erg mooi, maar het kan ook anders. Probeer juist eens een donkerblauwe kleur uit. Het geeft de kamer meteen een intieme en warme sfeer. Combineer het met een aantal sterretjes op de muur of het plafond. Kies hierbij weer voor een diepe tint zoals okergeel in plaats van pastel of neon. Dit is een prachtige match!

2. Babykamer met lichtblauw

Spreekt de frisse lichtblauwe babykamer je toch wat meer aan? Haal dan eens wat inspiratie uit deze afbeelding. Waar je normaal een dichte kast voor de muur ziet staan, is er hier gekozen voor een wit kledingrek. Hierdoor komt de lichtblauwe wand nog beter tot zijn recht. Zet er eventueel een meubelstuk of een roomdivider naast in dezelfde kleur voor een mooie overgang.

3. Scandinavische kinderkamer met blauw

Deze gedempte kleur valt net tussen blauw en groen in. Toch willen we het inspiratiebeeld heel graag met je delen. Op de foto zie je hoe mooi het samengaat met de Scandinavisch woonstijl. Er is veel gebruik gemaakt van hout. Niet alleen voor de vloer, maar ook voor de stoel en het kastje. Deze blauwe meisjeskamer of jongenskamer valt zeker onder de laatste trends!

4. Lichte kinderkamer met blauwe details

Met een witte basis kun je alle kanten op. Je kunt er heel eenvoudig een speelse twist aan geven door kleine blauwe details toe te voegen. Denk aan regeldruppels op de muur, een blauwe schommelstoel, een blauw bijzettafeltje en een vloerkleed met dezelfde tint. De bovenstaande hippe kinderkamer met blauw is geschikt voor kleine kinderen, maar eventueel ook voor tieners.

5. Tienerkamer blauw met wit

Breng wat gezelligheid in de simpele tienerkamer met kleurrijke accessoires. Zet blauwe opbergmanden in de witte kast, koop beddengoed in een blauwe tint en hang blauwe versiering aan de muur. Is jouw tiener er na een jaartje alweer op uitgekeken? Geen probleem! Deze kleine toevoegingen zijn namelijk eenvoudig weg te halen en te vervangen. Je hoeft dus geen complete muur opnieuw te schilderen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply