27

Vijf tips voor een persoonlijk interieur

Een persoonlijk interieur is prettig om in te leven en zorgt ervoor dat jij je ook echt thuis voelt in je eigen huis. Nu kan je natuurlijk kiezen voor een bepaalde woonstijl die je bevalt, maar daarmee verkrijg je nog niet een uniek interieur dat ook echt bij jou past. Wij geven je een 5 tips voor een persoonlijk interieur.

Inrichten naar jouw leefstijl

Een persoonlijk interieur sluit aan op jouw leefstijl. Vind je het heerlijk om boeken te lezen? Zorg dan voor een rustig leeshoekje in huis met een comfortabele fauteuil en een stijlvolle vloerlamp voor voldoende licht. Wil je s’ochtends snel kunnen ontbijten en direct door naar je werk? Ga dan voor een praktische keuken met een bar. Mag jij graag met je vriend of vriendin series bingen? Ga dan voor een lekkere loungebank in huis.

Gebruik van kleur en accessoires

Accessoires en kleuren kunnen zorgen voor een persoonlijk interieur. Zo kan jij je stempel drukken op jouw woonstijl. Je kunt bijvoorbeeld een industriële woonstijl wat sfeervoller maken door een muur in je woning een warme kleur te geven, om te voorkomen dat je interieur kil overkomt. Combineer dit bijvoorbeeld met een mooi vintage vloerkleed voor een comfortabel industrieel interieur. Maar je kunt bijvoorbeeld ook groene planten in huis halen om van jouw interieur een ‘urban jungle’ te maken.

Foto’s of schilderijen

Foto’s of schilderijen

Foto’s of schilderijen maken je interieur direct persoonlijk. We hebben het dan niet over standaard foto’s of posters, maar foto’s van vrienden of van mooie herinneringen. Heb je een mooie foto of schilder je weleens? Dan kan jij zorgen voor een mooie persoonlijke touch in huis.

Meubels van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals hout, geven meer sfeer en warmte dan materialen als metaal, steen of beton. Daarom houden veel mensen ook van houten meubelen. Naast hout, heb je een ruime keuze uit verschillende andere materialen voor een levendig, sfeervol interieur. Denk daarbij aan materialen zoals bamboe, riet, wol, katoen, aardewerk of leer. Om meer warmte en levendigheid in huis te halen, kiezen veel mensen ook vaak voor leren zitmeubelen. Zorg voor een levendig interieur met aardewerken bloempotten of rieten manden. Het merk It’s About RoMi heeft ook hele stijlvolle lampen die vrijwel allemaal gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Deze lampen staan goed in vrijwel elk interieur en zorgen met hun mooie licht voor een sfeervol interieur.

Een eye-catcher in huis

Vitrinekast

Een eye-catcher in huis is natuurlijk bedoeld om een statement te maken. Dit kan van alles zijn, zolang jij het maar mooi vindt en het bij jou en je interieur past. Heb je een vintage interieur? Gebruik dan een ouderwetse radio, platenspeler of zelfs een typemachine ter decoratie van je woning. Met een mooie vitrinekast kun je jouw persoonlijke ‘vintage’ spullen ter decoratie uitstallen. Zo kan jij je servies of je favoriete whiskey een plek geven in je interieur. Speel je gitaar? Geef deze dan een prominente plek in je interieur?

Een eye-catcher kan van alles zijn, zolang jij het maar mooi vindt. Hang bijvoorbeeld je fiets op aan een mooie ophangsysteem.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply