40

ideeën voor een verticaal tuintje

sting garden

string garden via shopterrain

De Voorjaar hangt echt in de lucht, dus tijd om over de tuin na te gaan denken…
Heerlijk die zon en de mensen en dieren die ervan genieten.. We  mogen niet te vroeg juichen natuurlijk, maar ja… die kriebels zijn moeilijk terug te stoppen.
Wij zijn dus nieuwe plannen aan het maken voor de tuin en voorbereidingen aan het treffen voor een heuse moestuin. ik verzamel ideetjes, mijn dochter speurt in een nieuw moestuin-boek en mijn man doet het grove werk… Oei, wel erg voorspelbaar, ahum.

Ik zal de aankomende tijd jullie wel op de hoogte houden van onze ideeën. Er zijn volgens mij veel mensen aan het nadenken over kweken en moestuinen, want het bericht over hoe je zelf eenvoudig kweekkastjes kunt maken, is afgelopen jaar erg veel gelezen. Zelf vind ik het de uitdaging om veel verschillende dingen te kweken en niet te veel van hetzelfde, zodat ik straks de diepvries niet hoef vol te proppen. Maar mensen worden vaak hebberig en willen een wintervoorraad aanleggen. Ik ben dus benieuwd of ik die koorts ook ga krijgen!?!

Voor nu even een paar ideetjes op een rij om lang te gaan genieten van bloembollen en andere plantjes. Zo was ik gecharmeerd van het idee van etagebeplanting in een pot, want zo kun je veel en lang van de bollen genieten. Ook brengt de stapel met bloempotten en de pallet-tuin mij op een goed idee voor een verticaal bloembollen- of kruidentuintje. Ook pak ik graag bloembollen in om ze op te hangen, dus breng de string-bollen graag even onder de aandacht om het eens anders dan anders te doen.

Wil je graag meer (moes)tuin-inspiratie? Kijk dan eens op mijn pinterest-bord ‘moestuinen’.
Welke goede ideeën heb jij voor je tuin of je balkon?

bloembollen

etage beplanting met bloembollen via welke

een potten toren via krysante

een potten toren via krysante

Show Comments

3 Comments

  1. lynn 5 mei 2014
    • Petra van Breda 5 mei 2014
  2. Evy 14 december 2015

Leave a Reply