Hoe gebruik je decoratieve rieten manden in je interieur?

Rieten manden zijn super veelzijdig! Je kunt ze gebruiken om extra opbergruimte te creëren, maar ook puur ter decoratie. Vandaag delen we 6 ideeën om manden te gebruiken in je interieur. Van een praktische wasmand tot originele rieten manden wanddecoratie. Op welke manier ga jij het toepassen in je eigen woning?

1. Decoratie mand met kamerplant

Decoratieve manden zijn perfect te gebruiken voor kamerplanten. Je maakt er eenvoudig een echte plantenmand van door de binnenkant de bekleden met plastic. Zo kun je de plant gewoon water geven zonder dat alles nat wordt. Een andere optie is om een normale bloempot (zonder gaatjes aan de onderkant!) in de mand te zetten. Op deze manier weet je ook zeker dat het plantje stevig blijft staan.

2. Badkamer decoratie met rieten manden

Ook in de badkamer komen manden goed van pas. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als wasmand, voor het opbergen van handdoeken of om je losse make-up producten bij elkaar te houden. Let wel op dat het riet niet te lang nat of vochtig blijft. Er kan namelijk schimmel ontstaan. Geef de manden dus regelmatig een poetsbeurt en laat ze goed luchten.

Lees ook ons artikel: Inspiratie voor een stijlvolle wasmand

3. Rieten mand decoratie met droogbloemen

Heb je nog een smalle rieten mand in de kast staan, maar heb je geen idee wat je ermee moet? Koop dan een mooi bosje met pluimen of droogbloemen. Door het natuurlijke materiaal oogt een hoge mand een stuk warmer dan een glazen vaas.

4. Mand wanddecoratie in de woonkamer

Je kunt ook ter decoratie een mand aan de muur bevestigen. Het geeft een originele en speels twist aan de woonkamer! Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat er daarnaast twee manden op de grond staan om de dekentjes in op te bergen.

5. Decoratie mandje op het aanrecht

Zelfs in de keuken kun je een rieten mandje als decoratie gebruiken. Zet er bijvoorbeeld kruidenpotjes in of gebruik het voor alle houten lepels en spatels. Voor de hygiëne is het wel belangrijk om de mandjes regelmatig schoon te maken.

6. Decoratieve opbergmand voor speelgoed

Opbergmanden mogen eigenlijk niet ontbreken in je interieur als je kleine kinderen hebt. Het is dé manier om speelgoed netjes en praktisch op te bergen. De kids kunnen knuffels en speelgoedauto’s gemakkelijk zelf uit de mand halen en ook weer terugleggen. Het is bovendien veiliger dan een speelgoedkast met deurtjes of lades. Hier kunnen de vingers tussen komen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply