42

het plannen van een zomerse tuin

Ieder seizoen heeft zijn charmes. De lente omdat de natuur gaat uitlopen, de zomer omdat het heerlijk warm kan zijn, de herfst vanwege zijn prachtige kleuren en de winter vanwege de vorst en het ijs. In de wintermaanden zitten we veel binnen en komen we tot rust. De winter zijn de maanden dat we plannen maken voor de zomer, zodat het dan goed toeven wordt in de tuin… Plannen maken is altijd leuk, daar help ik graag aan mee. Bedenk even wat jij en jouw tuin nodig hebben om er een mooie zomer van te maken. Hoe zit het in jouw tuin bijvoorbeeld met:

het terras in de zomerse tuin

We vinden het fijn om verschillende plekjes in de tuin te maken, waar we even kunnen ontspannen. Deze plekken kun je maken met tegels, houtsnippers of gewoon lekker met zacht gras. Op deze plekken kun je bijvoorbeeld een comfortabele zitbank, een picknickset of een heerlijke uitgebreide loungestoel neerzetten. Bij Latour tuinmeubelen zijn er veel leuke varianten te vinden en kun je fijn de tuinset aanvullen met een parasol of comfortabele kussens.

de veranda in de zomerse tuin

Steeds meer mensen laten een veranda bouwen, deze hoeft helemaal niet heel uitgebreid te zijn. Ik begrijp het helemaal, een veranda is een beschutte plek die bij warm weer verkoeling brengt en bij slecht weer een droge plek oplevert. Als je onder deze veranda een loungeset tuin, een kachel, de juiste verlichting en sfeervolle accessoires neerzet en neerlegt, dan heb je een heerlijke plek om uitgebreid en lang te zitten. Heb je geen veranda, dan kun je in een andere plek in de tuin uiteraard ook plaats maken voor een loungeset. Een fijne plek om op lange avonden lekker te zitten.

een buitenkeuken in de zomerse tuin

Buiten in de open lucht koken, wordt steeds vaker gedaan. Het hoeft niet uitgebreid te zijn, maar met iets van de grill, gecombineerd met een salade en brood, dan heb je al snel een gezonde maaltijd op tafel. Er zijn veel handige bbq’s met handige accessoires, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een pizza-oven. Mjam!

de eetbare tuin in de zomerse tuin

Eten uit eigen tuin wordt ook steeds meer gedaan. Naast ontspannen is inspanning ook een ontspannende bezigheid. Je kunt tijd investeren in een grote moestuin, maar er zijn ook kleine plekjes in de tuin waar je eetbare planten kunt kweken. Ik denk dan aan moestuinbakken, maar een kruidentuintje of een perkje met tomatenplanten is ook zo gemaakt….

Uiteraard zijn er ieder jaar trends te zien, want ieder jaar doen we het net iets anders. Lees het artikel de tuin en balkontrends van 2017 er maar eens op na… Jekunthetmaarweten!

Succes met het maken van de nieuwe plannen!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply