36

de tuin en balkon trends van 2017

tuin en balkontrends 2017

een natuurlijk balkon via stylebox

Groen om ons heen is belangrijk, wij voelen ons van oorsprong veel beter bij een omgeving met planten, dan in een open vlakte. Je ziet veel tuinen met tegels, want dit vraagt weinig onderhoud. Jouw tuin of balkon kan een grote bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Eén van de tuin en balkon trends van 2017 is een natuurlijke tuin, in deze tuin (en dat kan ook op het balkon) geef je groen de ruimte om te groeien. Af en toe grijp je in, of help je een handje mee, heerlijk om te zien wat er dan gaat gebeuren. De biodiversiteit kun je eenvoudig verhogen:

hou rekening met je omgeving

Probeer zoveel mogelijk planten of bloemen uit de eigen streek in je tuin te gebruiken. Deze planten passen het beste bij de grondsoort en de natuurlijke omstandigheden. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een plant die veel water nodig heeft in zandgrond te zetten. Het voordeel is dat de planten uit je eigen omgeving beter bestand zullen zijn tegen ziekten en dus langer meegaan.

 

maak het aantrekkelijk voor dieren

Maak de tuin aantrekkelijk voor dieren door ervoor te zorgen dat ze genoeg kunnen drinken, eten, nestelen en schuilen. Zorg dat er bloeiende planten zijn voor de insecten en vlinders, bessenstruiken voor vogels en een vijvertje als drinkplaats. Laat op een paar plekjes wat takken en bladeren liggen, de vogels en egels zullen dit graag gebruiken en wij kunnen er dan fijn naar kijken.

 

denk aan het tuinmateriaal

Het is goed voor de biodiversiteit om zo min mogelijk te bestraten, want dan kunnen er meer planten groeien en is er een rijk bodemleven. Dit is gunstig voor de waterhuishouding en beschermt de tuin tegen ziekten en plagen. Het is fijn om natuurlijke materialen te gebruiken in de tuin, zoals hout, glas, steen en ijzer.

 

natuurlijk tuinieren

Er is op internet en in boeken veel informatie te vinden over natuurlijk tuinieren, mensen delen graag hun informatie. In een natuurlijke tuin of op het balkon wordt regelmatig ruimte gemaakt voor het verbouwen van wat groente, fruit en kruiden. Een klein beetje eten uit eigen tuin brengt veel plezier voor jong en oud.

 

de tuin en balkon trends van 2017

In 2017 is er aandacht voor de geëmancipeerde tuin. Dit betekent gewoon dat alles en iedereen gelijk is, je ziet dus zowel mannelijke als vrouwelijke vormen en zachte en harde kleuren. Er staan bijvoorbeeld sierlijke planten naast een eenvoudige stevige boom. Gezondheid speelt een rol door de afwisseling van inspanning en ontspanning. We willen graag werken in de tuin, maar er ook zitten met een boek of rustig met een kopje thee. Verder willen we graag tot onszelf komen en met alle zintuigen genieten van onze tuin. Met onze neus de geuren ruiken, met onze ogen genieten van de kleuren, met onze oren van de geluiden van de vogels en met onze smaakpapillen genieten van de lekkerste kruiden.

 

Bij The Stylebox vind je veel inspiratie voor de tuin en het balkon. Je vindt er voor de zomer ideetjes om te genieten, voor de herfst tips om aan de slag te gaan en voor de winter ideeën om uit te werken voor het nieuwe jaar. Zo vind je tips voor het terras, advies over verlichting of meubilair, ideetjes voor een vijver, de laatste trends en zelfmakers om mooie dingen voor je tuin of balkon te maken! Het is een echte aanrader om je te laten inspireren door de balkon en tuininspiratie bij stylebox.

de tuin en balkon trends van 2017

inspiratie voor een klein balkon via stylebox

Bewaren