24

Een knusse slaapkamer, zo krijg jij die!

Het herfstweer heeft ons land weer goed weten te vinden dit jaar en dat betekent korte en grauwe dagen. Het is echt weer tijd om wat eerder naar bed te gaan en langer te blijven liggen. Maar dit is natuurlijk het allerlekkerst wanneer jouw slaapkamer knus aanvoelt en je een fijne omgeving creëert voor jezelf. Hoe je dit het beste kunt doen, vertellen we je maar al te graag. Bij deze drie tips om jouw slaapkamer een heerlijke oase van rust en gezelligheid te maken.

Een fijn bed om in te duiken

Een knusse slaapkamer wordt natuurlijk voornamelijk gevormd door de inrichting van de ruimte, maar dit gaat echt niet lukken zonder een fijn bed. Investeren in een bed is een goed idee, want je ligt er toch elke nacht weer op. Daarnaast kun je een fijn dekbed kiezen waar je je volledig in kunt wikkelen. Tot slot kies je een van de vele prachtige dekbedovertrekken om het geheel compleet te maken. Het dekbedovertrek kun je goed matchen bij de rest van het interieur, zoals je gordijnen en eventuele vloerkleden.

Een knusse omgeving

Nu je de eerste stap hebt gehad – namelijk het lekkerste bed samenstellen dat je ooit hebt gehad – kun je door naar de ruimte rondom het bed. Je kunt niet enkel een bed neerzetten en klaar is kees. Je moet hier echt een fijne ruimte rondom creëren. Begin met twee mooie nachtkastjes, aan elke zijde van het bed eentje. Een sfeervolle lamp erop of erboven met een mooie hanglamp en je komt al een heel eind. Nu nog een gezellig vloerkleed naast het bed, zodat je met je warme voeten niet direct op een koude vloer stapt. Als je deze stap doorlopen hebt, kun je door naar de laatste stap!

Doorloop de details

Doorloop de details

Er staat nu als het goed is een mooi opgemaakt bed, met mooie nachtkastjes en verlichting. Het is tijd om naar de details te gaan kijken. Zorg dat alles netjes opgeruimd blijft, want in een kamer vol rotzooi kom je niet tot rust. Daarnaast is het ook niet heel knus om lekker in je bed te liggen, terwijl je nachtkastje vol ligt met allerlei spullen en er kleding op de grond verspreid ligt. Houd je slaapkamer dus te allen tijde netjes en decoreer enkel met items die echt toevoegen aan de sfeer. Denk hierbij aan mooie verlichting, wat gezellige kaarsen en een mooie sprei. Verder heb je niets nodig voor een gezellige slaapkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply