40

De interieurtrends van deze winter

De koudste periode van het jaar staat weer voor de deur: de winter. In de winter is het fijn om thuis lekker de kou van buiten te ontvluchten. Dat doe je natuurlijk het liefst in een huis met een warm en gezellig interieur. Heeft jouw interieur nog een laatste opfrisbeurt nodig ter voorbereiding op de winter? Lees dan in dit artikel de belangrijkste interieurtrends van deze winter.

Kies voor de juiste kleuren

Er zijn een aantal kleuren die je deze winter veel terugziet, denk bijvoorbeeld aan de kleur Jet Black, marineblauw en verschillende tinten roze. Ideaal om te combineren als je liever niet te veel zwart in je interieur wilt. Ook natuurlijke kleuren zoals okergeel, grijsblauw en mosgroen zijn goede keuzes deze winter. Deze kleuren verwerk je makkelijk met nieuwe kussens, decoratie of klein meubilair zoals een bijzettafeltje. Als je het groter wilt aanpakken is het een optie om een binnenschilder in te schakelen. Een muur in een andere kleur verven geeft je interieur ook gelijk een compleet nieuwe uitstraling.

Verwerk Aziatische invloeden

Het verwerken van Aziatische trends in het interieur zie je steeds vaker terug. Het begon bij de Chinese invloeden in de fashion trends de afgelopen jaren, maar het begint langzaamaan ook een invloed te hebben op de interieurtrends. Aziatische trends verwerk je in je interieur door bijvoorbeeld de juiste kleuren en prints te gebruiken. Vooral glanzend behang en print met bloemen zijn erg populair. Een echte eyecatcher is een kamerscherm voor in de woonkamer, dat staat natuurlijk ook erg leuk in de slaapkamer.

Kamerscherm

Creëer een warm interieur

In de winter wil je natuurlijk een warme sfeer in huis voor een heerlijk warm gevoel. Hoe doe je dat? Probeer zoveel mogelijk licht binnen te halen. In de winter is het natuurlijk donkerder dus dat is niet altijd even simpel. Met slimme trucjes zoals het plaatsen van een grote spiegel en het verwerken van lichte kleuren kom je al een heel eind. Huizen met grote kozijnen of een dakkapel hebben vanzelfsprekend al veel natuurlijk licht in huis. Mocht je hier ook geïnteresseerd in zijn, overweeg dan om deze winter nog een dakkapel te laten plaatsen. De prijzen van een prefab dakkapel laten plaatsen zijn namelijk vaak een stuk lager in de winter.

Kies voor een Scandinavisch interieur

Scandinavische interieurs zijn deze winter erg populair. De natuurlijke materialen en het mooie kleurenpallet geven het een prettige uitstraling. Er zijn verschillende manieren om Scandinavische invloeden in je interieur te verwerken. Denk aan lichte, zachte kleuren om de ruimte zo helder mogelijk te maken. Verwerk ook veel hout en simpele decoratie. Het liefst maak je de ruimte niet te vol en zorg je voor strakke lijnen. Het belangrijkste bij een Scandinavisch interieur is namelijk dat het simpel en netjes blijft.

Lees ook: 5 tips voor een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply