31

DIY: Kalebas of pompoen bloemstuk maken

Het is weer tijd voor pompoenen en kalebassen. Dit is natuurlijk geweldige herfst decoratie. Maar weet je wat nog veel leuker is? Als je er een bloemstuk van maakt! Een bloemstuk maken met pompoen of een kalebas is helemaal niet zo lastig. Met een beetje basis kennis van bloemschikken ben je al goed op weg. Hieronder lees je stap voor stap hoe je een bloemstuk in een pompoen kunt maken.

Bloemschikken met pompoenen of kalebassen: wat heb je nodig?

Om een bloemstuk met een pompoen of kalebas te maken heb je de volgende spullen nodig:

  • Pompoen of kalebas
  • Bloemen
  • Steekschuim
  • Plastic folie
  • Scherp mes
  • Bloemenschaar
  • Grote lepel
  • Bak met water
  • Schaal of bord

Stap 1: Snijd de bovenkant van de pompoen eraf

Om te beginnen haal je de bovenkant van de pompoen of kalebas eraf. Gebruik hiervoor een groot scherp mes. Wees voorzichtig!

Stap 2: Hol de pompoen uit

Daarna maak je de pompoen helemaal leeg met een grote lepel. Je kunt de pitten eventueel bewaren om later te roosteren. Weggooien is in ieder geval niet nodig.

Stap 3: Bedek de binnenkant met plastic

Om ervoor te zorgen dat zowel de pompoen als het bloemstuk lang mooi blijft, is het verstandig om de binnenkant te bedekken met plastic folie.  

Stap 4: Snijd het steekschuim en leg het in water

Vervolgens kun je een blok steekschuim alvast op maat snijden en deze in een bak water leggen. Het is belangrijk dat het schuim genoeg vocht heeft opgenomen voordat je het in de pompoen stopt.

Stap 5: Stop het steekschuim in de pompoen

Als het steekschuim helemaal is volgezogen met water, stop je het in de pompoen. Je kunt de zijkanten eventueel nog opvullen met kleine stukjes. Dit is niet noodzakelijk. Knip daarna het plastic folie af zodat het straks niet onder het bloemstuk uit steekt.

Stap 6: Steek de bloemen in het steekschuim

Knip of snij de bloemen en steek ze daarna in het schuim. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke bloemen je hiervoor gebruikt. Het is bijvoorbeeld leuk om een mix te maken met verschillende soorten en kleuren!

Stap 7: Maak het pompoen boeket af

Zorg ervoor dat het steekschuim en het plastic helemaal weggewerkt is. Plaats de bloemen daarom strak tegen elkaar. Tot slot kun je er nog allerlei details aan toevoegen zoals kleine besjes, een groot lint of een hoge kaars. Ook tof: teken een eng gezicht op de pompoen voor Halloween!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply