24

Grote slaapkamer inrichten? 5 tips

Veel mensen dromen van een hele ruime slaapkamer. Maar toch brengt dit zijn eigen uitdagingen met zich mee. Wat hoe kun je zo’n grote kamer nou het beste inrichten? Hoe vul je op een mooie manier alle lege ruimte op en hoe maak je het weer gezellig? Wij hebben 5 handige tips voor je op een rij gezet!

Tip 1. Pak uit met de kledingkast

Je kunt eigenlijk nooit te veel opbergruimte hebben. Maak daarom optimaal gebruik van alle ruimte door te kiezen voor een grote kleerkast van collishop. Je kunt zelfs meerdere kasten naast elkaar zetten! Dit zal niet snel te ‘zwaar’ ogen, omdat er nog genoeg ruimte overblijft. Wees daarnaast niet bang om te kiezen voor een bijzondere kleur of stijl. Je mag best uitpakken met dit meubelstuk. Hoewel wit altijd een goede optie is, kun je ook eens kijken naar een donkere kleerkast met bijvoorbeeld zwarte deuren. Doe vooral veel inspiratie op en verdiep je in alle mogelijkheden.

Tip 2. Kies voor een robuust bed

Je hebt alle ruimte, dus waarom zou je niet kiezen voor een groot kingsize bed? Het is niet erg als het er robuust uitziet. Dit geeft de grote slaapkamer juist wat meer karakter. Een klein en verfijnd bed zal al snel wegvallen in de open ruimte. Sta je wel open voor een magische en verrassende touch? Koop dan een luxe hemelbed als echte blikvanger!

Tip 3. Creëer sfeer met een groot vloerkleed

Een grote ruimte met een kale vloer kan al snel kil ogen. Je creëert eenvoudig meer sfeer door een mooi vloerkleed neer te leggen. Bijvoorbeeld onder je bed of in een lege hoek waar alleen een passpiegel staat. Een hoogpolig kleed maakt de slaapkamer direct heel huiselijk en gezellig, maar met een lage pool kun je ook alle kanten op. Kies een vloerkleed in de stijl en kleur die jou het meeste aanspreekt.

Tip 4. Maak een zithoekje

In een grote slaapkamer kun je altijd een leuk zithoekje maken. Hier kun je ontspannen muziek luisteren en een boek lezen. Of wat dacht je van een uitgebreide make-up tafel of juist een zen hoek voor meditatieoefeningen? Het zitje kan natuurlijk ook alleen een decoratieve functie hebben. De keuze is aan jou!

Tip 5. Gebruik grootse decoratie

Go big or go home. In een grote ruimte moet je gebruik maken van grootse decoratie. Denk aan opvallende lampen, een hoofdbord achter het bed, robuuste meubelstukken, hoge kamerplanten en grote muurdecoratie. Met alleen een paar kleine accessoires maak je de slaapkamer niet sfeervol.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply