41

van de garage een extra slaapkamer maken

extra slaapkamer maken

verbouwde garage tot droomhuis via roomed

Soms heb je in je huis een extra ruimte nodig, bijvoorbeeld vanwege gezinsuitbreiding, mantelzorg of omdat je een kantoor aan huis wil maken. De garage kun je goed ombouwen tot extra slaapruimte, het is een klus, maar als je het goed aanpakt heb je wat!

Een aantal tips voor als je dit van plan bent:

tip 1: wel of geen vergunning nodig

Als je iets nieuws aan je huis gaat (ver)bouwen dan heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. Als de nieuwe functie van de ruimte na de verbouwing past binnen het bestemmingsplan is er geen probleem. Verbouw je een garage tot slaapkamer en is de bestemming ‘wonen’, dan heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Maak je er een winkelruimte of kantoor van, dan kan het zomaar ineens anders zijn. Je kunt meer info vinden op de site van NWRO.
Zorg in ieder geval dat je overlegt met de buren, ze gaan misschien last krijgen van de verbouwing zelf en ze voorbereiden op de verandering voorkomt verrassingen.

 

tip 2: Genoeg bergruimte

Een garage een grote ruimte is waar je veel spullen kunt opbergen. Als je de garage bij je huis trekt, dan verlies je opbergruimte. Zorg allereerst dus dat er genoeg bergruimte overblijft of ruim eens flink op en breng of verkoop veel spullen. Breng de overige spullen naar zolder, zet het in de schuur of maak bergruimte in de slaapkamer die je in de garage maakt.

 

tip 3: Isoleren

Isoleren is belangrijk. De garage is van oorsprong niet de warmste plek in het huis, omdat het bedoelt is als opslag van de auto en spullen. Dat betekent dat tijdens de bouw de ruimte niet voldoende geïsoleerd is om er een aangename plek van te maken. Kijk goed in de ruimte wat er geïsoleerd is en wat er nog nodig is om de temperatuur omhoog te krijgen. Er zijn veel soorten isolatie op de markt verkrijgbaar en vaak betaald het zich weer terug.

 

tip 4: Offertes aanvragen

Als je goed bedacht hebt wat je wilt doen, is het belangrijk om te weten wat de kosten van de verbouwing gaat kosten.
Heb je het volgende nodig?
– Isolatie in wanden, vloer en dak
– Nieuwe dakbedekking
– Doorgang naar het huis
– Constructiedoorbraak
– Verwarming
– Daklichten
– Watertoevoer
– Elektriciteit
Garagedeuren
– Raamkozijnen
Als je meer wilt dan een eenvoudige slaapkamer dan is het goed om meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je een goed idee van wat er wel en niet kan in de nieuwe slaapkamer.
Laat ook berekenen wat de meerwaarde wordt van je huis, zo weet je zeker dat als je het later als het huis verkoopt, het geen verkeerde investering is.

 

tip 5: Breng sfeer in de extra slaapkamer maken

Ik ben niet voor niets interieurstilist, ik draag altijd uit dat sfeer en kleur belangrijk zijn. Ze zorgen dat je je ergens prettig en veilig voelen. Zorg dat de basis niet alleen wit is, maar breng warmte met een natuurlijke vloer en breng kleur met een verf of behangetje. Vind je het moeilijk om de juiste kleur te kiezen, lees dan het artikel over kleur kiezen voor in de slaapkamer. Volgens mij moet het dan prima gaan lukken.

extra slaapkamer maken

oude garage verbouwen via

extra slaapkamer maken

eenvoudige meubelen zelfmaken via themerrythought

Show Comments

2 Comments

  1. De Kock Raamfolie 22 augustus 2017

Leave a Reply