32

Haal de zomer in huis tijdens deze regenachtige dagen

Veel regen, koude wind, kale bomen en een grijze lucht. Deze tijd van het jaar is erg grauw en laat je intens veel terugverlangen naar de vrolijke en warme zomerdagen. Om die nare winterdip te voorkomen kan je de zomer in huis halen, en dan met name in je slaapkamer! Vaak is een zomerse inrichting erg luchtig maar dat is in de winter natuurlijk ook niet fijn. Daarom staan hieronder een aantal tips over een warme inrichting met de vrolijkheid en gezelligheid van de zomer.

Warme en vrolijke kleuren

In de zomer haal je natuurlijk de lichte en luchtige kleuren in huis, omdat het buiten al warm genoeg is. Donkere kleuren trekken juist de warme aan wat het nog veel warmer maakt in huis. Voor een zomerse inrichting in de winter kan je dit het beste combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren (mosterd)geel, groen, bruin, blauw en roze. Hiervan zijn natuurlijk veel verschillende tinten. Het mooiste is om een centrale kleur te kiezen en daar lichte tinten van bijpassende kleuren aan toe te voegen. Donkergeel of donkergroen zijn dan de beste keuzes. Verf je muur in een van deze kleuren of neem een grote meubel of je dekbed in die kleur. Dit kan je aanvullen door kleine accessoires zoals kleedjes, kussens, bloempotten en lampen in verschillende zachte kleuren. Ga bijvoorbeeld voor lichtblauw en lichtroze. Groente planten in mooie gekleurde potten of vrolijke bloemen zijn ook aan te raden.

Printjes, printjes en nog eens printjes

Eerst kon je maar beter wat subtieler zijn met printjes maar tegenwoordig is het helemaal in om heel veel printjes te gebruiken en te combineren. Stippen, strepen, panterprint, het mag zo gek als je maar wilt. Gebruik vooral de zomerse printjes om de zomersferen extra te benadrukken. Als je een grote kamer heeft met een aantal extra meubelen is het leuk deze meubelen in allemaal verschillende printjes te bekleden. Je kan ook de muur bij je bed behangen met een leuke print en je dekbedden, lakens en kussens ook allemaal leuke printjes geven. Het is wel aan te raden om de printen in een een of twee dezelfde soort kleuren te houden. Zo wordt je kamer niet te druk.

Textiel

Veel textiel geeft een warme sfeer en uitstraling. Daarom is het ophangen van een aantal leuke spreien en het toevoegen van kussens een aanrader. Zo kan je bijvoorbeeld een sprei nonchalant draperen op de hoek van je bed of een aantal spreien over een houten ladder hangen tegen je muur. Je kan het hoofdeinde van je bed versieren met een groot aantal sierkussens. Hierdoor krijgt je kamer niet alleen een warme uitstraling, maar ziet je bed er een stuk luxer en aantrekkelijker uit.

Veel textiel toevoegen aan je slaapkamer lijkt in de eerste instantie misschien als een winterse inrichting, maar met het juiste textiel is dat helemaal niet nodig. Ga bijvoorbeeld voor katoen en niet voor wol. Dit houdt het luchtig maar geeft nog steeds een warme uitstraling. Ook de kleuren zijn hierbij erg belangrijk. Ga voor warme maar vrolijke kleuren zoals geel, oranje, blauw en groen. Het kan leuk zijn om hierbij ook met printjes te spelen. Dat heeft het ook gelijk een speelse uitstraling.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply