18

Grote kamerplanten als statement in je interieur

Het interieur is tegenwoordig niet meer compleet zonder een paar kamerplanten. Meer groen in huis zorgt voor een gezellige en levendige sfeer. Het voordeel van planten is dat het bij iedere interieurstijl past. Met een paar grote kamerplanten kun je zelfs een opvallend statement maken. En dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben! Ben jij op zoek naar grote planten voor in huis? Dan zijn de 6 onderstaande kamerplanten een hele goede optie.

1. Palm

Met een palm haal je direct de tropische sfeer in huis. Dit komt door de weelderige en speelse bladeren. Geef de grote kamerplant dan ook een mooie plek met voldoende ruimte om deze bladeren goed tot zijn recht te laten komen. Er zijn veel verschillende palmsoorten verkrijgbaar. Allemaal met net een andere uitstraling. Een paar mooie grote palmbomen voor in huis zijn de Goudpalm (Areca Lutescens), de Kentia palm (Kentia Howea) en de Canarische Dadelpalm (Phoenix Canariensis).

2. Paradijsvogelplant

De Paradijsvogelplant (Strelitzia Nicolai of Strelitzia Reginae) is een favoriet in vele woonkamers. De plant is te herkennen aan de grote bladeren en luxe uitstraling. Het is zeker een blikvanger in huis! Om jouw Strelitzia langer mooi te houden, is het belangrijk om de grote bladeren regelmatig af te stoffen en schoon te maken met een licht vochtige doek.

3. Gatenplant

Als je van kamerplanten met grote bladeren houdt, valt de Gatenplant wellicht ook in de smaak. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze plant ronde bladeren met gaten. Kijk maar eens naar de rechter plant op de onderstaande afbeelding. Een paar voorbeelden van Gatenplanten zijn de Monstera Deliciosa, Monstera Minima en de Monstera Adansonii (ook wel de Monkey Mask genoemd).

Gatenplant

4. Drakenbloedboom

Zoek je een grote kamerplant voor in jouw stoere of industriƫle interieur? Kijk dan eens naar een Dracaena Marginata of Dracaena Massangeana. Deze Drakenbloedbomen hebben de naam te danken aan de rode hars. De hars komt vrij als je een sneetje maakt in de stam of een blad. Dit lijkt net op bloed. Een Drakenbloedboom is heel sterk en gemakkelijk in onderhoud.

5. Vioolbladplant

De bladeren van een Vioolplant (Ficus Lyrata) hebben de vorm van een viool. Het is een sterke Ficus soort die flink kan groeien. Wist je dat de plant ook wel Tabaksplant wordt genoemd?

6. Rubberboom

Ook de Rubberboom is een Ficus. De kamerplant is erg sterk, stoer en gemakkelijk in onderhoud. De diverse soorten Ficus Elastica hebben prachtige bladeren en staan het liefste op een zonnige plek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply